19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Çankırı’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Atatürk Stadı’nda Gençlik Yürüyüşü ile başlayan kutlamalar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla devam etti.
Çelenk sunumundan sonra İsmet İnönü Ortaokulu’ndaki kutlama törenine geçildi. Kutlama törenine Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Milletvekili Hüseyin Filiz ile STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, 19 Mayıs’ın bağımsızlığın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda en büyük adımıdır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gençliği teminat olarak gördü. Geçmişini, kültürünü, tarihini bilen gençler yetiştirmek bizlerin görevi. Gençlerimizde sorumluluklarını yerine getirmelidir” dedi.
Programda şiirler okundu, çeşitli oyunlar sergilendi. Minik öğrenciler jimnastik ve karate gösterileri büyük beğeni topladı. Halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gösterileri ile son buldu.
Öte yandan törenleri izlemeleri için okul bahçesinde ayakta bekletilen öğrencilerin sıcaktan etkilendiği gözlenirken protokol üyeleri ise kendileri için hazırlanan gölgelik alanda programı izlediler.
Çankırı’daki kutlama programına halkın katılımının düşük olması dikkat çekti.