EngelsİZliyoruz Etkinliği, 18 ilde 25 katılımcı üniversitenin salonunda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
EngelsİZliyoruz Etkinliğinde görme engeli olanlar için sesli betimleme, işitme engeli olanlar içinse işaret dili ve ayrıntılı altyazı olan “Son Mektup” filmi sinema keyfinde ücretsiz olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi salonunda seyredildi.
EngelsiZliyoruz etkinliğinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ziya Şimşek, Genel Sekreter Ahmet Yıldırım, Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyon Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar engelli öğrencileri ve çalışanları yalnız bırakmayarak onlarla birlikte “Son Mektup” filmini izlediler.
“Her Alanda Engelsiz ve Yaşanabilir Bir Dünya” sloganıyla hazırlanan bu projede; sanatın önündeki engellerin kaldırılması ve başta üniversitelerde olmak üzere toplumda engelli bilincinin oluşturularak konuya ilişkin farkındalık, duyarlılık geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
EngelsiZliyoruz etkinliği ile ilgisili olarak bilgi veren Çankırı Karatekin Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinasyon Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar, “Bu tür engellilere yönelik farkındalık ve erişebilirlik etkinliklerinin düzenlenmesinde Ulusal Engelsiz Üniversiteler çalıştayları ve bölgesel toplantılardaki çalışmalar etkili olmuştur” dedi.
Çankırı Karatekin Üniversitesinde öğrenim hayatını sürdüren görme engelli öğrenci Medine Çakır’da kendilerine yönelik böyle bir etkinliğin düzenlemesinin çok güzel bir durum olduğunu söyleyerek, “Ben çok meraklı bir insanım filmdeki ince çizgiler de merak ediyordum. Üniversitemiz çok güzel bir işe imza attı emeği geçenlere çok teşekkür ederim. İnşallah devamı gelir. Bizim üniversitemiz zaten örnek bir üniversite umarım diğer üniversitelere de örnek olur. Çünkü hayatta bizde varız” diye konuştu.
Çankırı Karatekin Üniversitesinde çağrı karşılama memuru olarak görev yapan görme engelli Kalender Şimşek ise duygularını “Bu tür etkinlikler genelde büyük şehirlerde olur. Üniversitemiz Engelli Öğrenci Biriminin Çankırı’da ilk defa böyle bir etkinlik düzenlemesi çok sevindirici bir durum engelleri ortadan kaldırmak bizim üniversitemizin en önemli özelliği” şeklinde ifade etti.