AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, "Basında yer alan seçim sonuçlarına itiraz edildiği yönündeki haberler gerçek dışı olup herhangi bir itiraz olmamıştır" dedi.
Gerek yerel gerekse genel bazı yazılı ve görsel basında Milliyetçi Harekete Partisi (MHP) tarafından sandık sonuçlarına itiraz haberlerinin yer aldığnı hatırlatan Bekiroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarının 09.06.2015 Salı günü saat 15.00 itibariyle kesinleştiğini ve sonuçlara ilişkin herhangi bir itiraz olmayıp çıkan haberlerin gerçek dışı olduğunu vurguladı.
Sonuçları değiştirecek her hangi bir yanlışlık olmaması için tedbirler alındığını dile getiren Bekiroğlu, "Teşkilatımız öncesinden bütün kademeleriyle oy kullanılacak binanın okul ve kat sorumlularından sandık başında görev yapacak arkadaşlarımıza kadar oy kullanma alanları için çok iyi bir şekilde hazırlandık. Bizim için önemli olan partisinden ziyade halkımızın iradesinin sandıklarda doğru bir şekilde yansımasına hizmet etmektir" diye konuştu.
"AK Parti teşkilatları sandıklara sahip çıkmıştır" diyen Bekiroğlu, "Parti yöneticisinden sandık müşahidine kadar herkesin seçim öncesinde, seçim sırasında ve sonrasında özverili ve duyarlı çalışmalar içerisinde bulunduk. Bizim sevdamız Çorum’a ve Türkiye’ye hizmet sevdasıdır. Bu uğurda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da tüm duyarlılığımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Çorum İl genelinde 184 bin 27 oy aldıklarını belirten Bekiroğlu, desteklerini esirgemeyen Çorum halkına teşekkür ettiklerini ifade etti.
Bekiroğlu, Çorum’un milletvekili olarak yeni dönemde seçilen milletvekillerinin hizmet sevdası yolunda ter dökmeye devam edeceğinin altını çizerek, "Biz her zaman savunduğumuz gibi bizim için önemli olan halkın iradesidir. 7 Haziran 2015 seçim sürecinde emeği geçen tüm gönüllü hemşerilerimize, tüm teşkilat kademelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sonuçların ilimize ve ülkemize hayırlı olması temenni ediyorum" dedi.