Çorum’un Kargı ilçesine bağlı Maksutlu köyünde etkili olan yağış sele neden oldu. AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve İlksen Ceritoğlu Kurt, Maksutlu Köyü’nü ziyaret ederek köy halkına geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan ve İl Genel Meclis Üyeleri Mustafa Yıldız, Mesut Turel’in de hazır bulunduğu ziyarette milletvekilleri, köyde incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı.
TIKANAN KANAL, SELİ KÖY MEYDANINA ÇEVİRDİ
Köy Muhtarı Şerafettin Çalışkan, akşam saatlerinde başlayan yağmurun kısa süre sonra sele dönüştüğünü belirterek, “Çok geçmeden köyün içinden geçen kanaldan akan sel suları, kanalın tıkanması neticesinde köy meydanına döndü ve bu durum ortaya çıktı. Köyde altyapı kalmadı, sel bütün araçları ve tarım makinelerimizi sürükleyip köy meydanına getirdi. Kaybımız çok büyük, çok şükür can kaybımız yok. Elektrik, su, alt yapı kalmadı” şeklinde konuştu.
MAKSUTLU İÇİN TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLECEK
AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu ise böyle bir afetin meydana gelmesinden dolayı üzüntülü olduklarını ancak can kaybının olmamasının tek tesellileri olduğunu söyledi.
Uslu, olayın meydana geldiği andan itibaren ilgili tüm kurumların bölgeye sevk edildiğini belirterek, ’’Maksutlu için tüm imkanlar seferber edilecek, yaralar sarılacak. Tüm halkımıza geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın’’ dedi.
Uslu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan’a çalışmaların daha sistematik bir şekilde hızlandırılması ve tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Kargı Belediyesi de yapılan çalışmalar için köye iş makinelerini gönderdi.