Çorum’un Alaca İlçesi’nde yaşayan Selahattin, Secaattin ve Mehmet Coşkun adlı hayırseverler kardeşler, İmam Hatip Lisesi yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına 13 bin metrekare arsa bağışladılar.
Çorum Valisi Ahmet Kara’nın makamında düzenlenen protokol imza törenine Alacalı hayırseverler Selahattin, Secaattin ve Mehmet Coşkun’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş ve Alaca İlçe Mili Eğitim Müdürü Hürrem Dursun katıldı.
2002 yılından beri devletin eğitim öğretime fevkalade önem verdiğini belirten Vali Kara, “Devletin eğitime verdiği önem kadar hayırseverlerimizde böylesi kıymetli bağışları ile eğitime katkı veriyorlar. Buda devletimiz, insanımız ve bizim için fevkalade güzel bir husustur. İlanihaya sürecek, hayırseverlerimizin amel defterlerine çokça sevaplar yazılacaktır. Üç hayırsever kardeşimiz Alaca ilçemizde İmam Hatip Lisesi yapılmak şartıyla 13 bin metrekare arazilerini Milli Eğitim Bakanlığımıza bağışlıyorlar. Hayırseverlerimizin talebi üzerine Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi adı verilecektir. İnşaatına ise en kısa zamanda başlayıp eğitim öğretime sunacağız. Hayırseverlerimizi ben tekrar kutluyorum, Allah kendilerinden razı olsun. Okul faaliyetlerini de gördükçe eminim ki çok mutlu olacaklar, hayırlı uğurlu eylesin” dedi.
Çorum Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’te, Selahattin, Secaattin ve Mehmet Coşkun kardeşler tarafından bağışlanan arazide okul binasının en kısa zamanda yapılarak eğitim öğretim hizmetine sunulacak. Eğitim öğretime anlamlı bir bağışta bulundukları için hayırseverlerimizi kutluyorum. Allah kendilerinden razı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hayırseverler, Vali Ahmet Kara, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz bağış protokolü imzaladılar. Arsa bağışı Valilikte imzalanan protokolle resmiyet kazanırken, arsa bağışına katılan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Alacalı hayırseverler Selahattin, Secaattin ve Mehmet Coşkun’un daha öncede Alaca Anadolu Öğretmen Lisesi’nin yapımı için arsa bağışında bulunduklarını hatırlatarak, Alacalılar olarak yapılan bu hayırlı iş için kendilerine minnettar olduklarını söyledi.
Alaca Belediyesi olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi Kampüsü çalışmalarının takipçisi ve destekçisi olacaklarının altını çizen Eyvaz, gelişmekte olan ilçenin bu tür hayırlı işlerle eğitim açısından daha da zengin bir yapıya kavuşacağını dile getirerek Arsa bağışında bulunan Alacalı hayırseverler Selahattin, Secaattin ve Mehmet Coşkun’a teşekkür etti.