Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçede Belediye’nin yapımı devam eden çalışmalarını inceledi.
Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını sürdüren Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, ilçede yapım çalışmaları sürdürülen çeşitli inşaatları inceledi. Ekibi ile birlikte ilk olarak Devlet Hastanesi yanında yapımı devam eden modern parkta devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Karataş, yaklaşık 10 dönüm üzerine kurulacak olan parkın şehrin insanlarına hizmet etmenin yanı sıra D-100 karayolu üzerinde seyahat halindeki ailelerinde mola verip dinlenebileceği ve yemeklerini yiyebilecekleri bir ortam olacağını belirterek, “Buraya park yapmamızın en önemli nedenlerinden biri D-100 Karayolunun geçmesinden dolayı burada bulunan görüntü kirliğinden ilçeyi kurtararak dah güzel bir görünüme kavuşturmaktır. Böylelikle hem hastanemize gelen vatandaşlarımızın hem de bu çevrede oturan vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla biz buraya öncelik vermiş bulunuyoruz. İnşallah yapımı tamamlandığında Osmancık’ın, şehrimizin en geniş, en büyük parkı olma özelliğine de sahip olacak. Yaklaşık 10 dönüm gibi büyük bir alanı var. Burada yapılan çalışmalar zeminin kisli ve taşlı toprak olduğu için çok zor bir çalışma oldu. Parkın bu hale gelebilmesi için taşkın koruma kanalından çıkan yaklaşık bin kamyon verimli toprağı buraya naklederek kullanılabilir hale getirdik. Zemin ağaç yetişmesine elverişli toprak olmadığı için biz bu verimli toprağı buraya taşıyarak yeşil alan için ortam hazırladık. İnşallah bu park tamamlandığında çok güzel bir mekan olacak. Hayırlısı ile önümüzdeki ramazan bayramına burayı yetiştirip hizmete sunmayı düşünüyoruz. Buranın yapımı tamamlandığında hemşerilerimize inşallah çifte bayram yaşatmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yapımı devam eden park alanındaki incelemelerin ardından taşkın koruma kanalı inşaatının bulunduğu bölgede de incelemelerde bulunan Başkan Karataş, “Taşkın koruma kanalı aşırı yağışlardan dolayı meydana gelebilecek taşkınlara karşı şehrimizi, özellikle de Şenyurt Mahallemizi güvence altına almaya yönelik bir çalışmadır. İlçemizde sel baskınları yaşayan vatandaşlarımızı koruyabilecek bir kanalı DSİ’ye yaptırıyoruz. Bizde belediye olarak kanalın geçtiği yerlerin bir kısmını kamulaştırdık, bir kısmını da imar kanunun 18. Maddesinin uygulamasını yaptık. İnşallah bu kanal tamamlandığında, bundan böyle özellikle şehrimizin kuzey yamaçlarından gelen sel sularına ve sel baskınlarına karşı burada yaşayan vatandaşlarımız güvence altına alınmış olacak. Biz de belediye olarak rahatlamış olacağız. Çalışmaların başlama aşamasında zorluklar yaşadık, vatandaşlarla kamulaştırma yapılacak yerlerde bir takım anlaşmazlıklar oldu ama biz bunların hepsini aştık. Şu an her hangi bir sorunumuz yok, çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah şehrimize hayırlı bir çalışma olacak. Hayırlı bir hizmete vesile olmuş olacağız” dedi.
İncelemelerinin son bölümünde ise yapımı devam eden arıtma tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Karataş, bir aksilik yaşanmadığı taktirde tesisin yılsonuna doğru hizmete girerek şehrin atık suyunun arıtılmaya başlanacağını belirterek, “ Arıtma tesisimiz hizmete girdiğinde ilçemiz önemli bir çevre kirliliğinden kurtarılmış olacak. İnşallah şehrimiz daha temiz, daha yaşanabilir bir şehir kimliğine kavuşmuş olacak” diye konuştu.