Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Belediye Toplu Konutları mevkiine yapılan mesire alnının ardından İlçe merkezine 6 kilometre mesafede Akçalı Köyü mevkiinde doğayla iç içe bir mesire alanı daha oluşturacaklarının müjdesini verdi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Biz bu güzelliklere estetik dokunuşlar yaparak, hem ilçe halkımızın hem de ilçe dışından gelen misafirlerimizin hoşça vakit geçirebilecekleri, ferah ve nezih ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.
Yapımı bitmek üzere olan Şehir merkezinde, Belediye Toplu Konutları mevkiinde bulunan mesire alanımızdan ayrı olarak Sungurlu İlçe merkezine 6 kilometre mesafede doğayla iç içe bir mesire alanı oluşturuyoruz diyen Başkan Şahiner, “Vatandaşlarımızın araçlarıyla veya bisikletleriyle kolayca ulaşabileceği bir alan yapacağımız Akçalı Köyü mevkiinde bulunan mesire alanın toplam büyüklüğü 22 bin metrekare olacak” diye konuştu.
Bu alanda 70 Araçlık otopark, bisiklet park yerleri, voleybol sahası, 30 adet kamelya, oyun gurupları bay, bayan lavabo bulunacaktır diyen Başkan Şahiner, “Ayrıca banklar, aydınlatma elemanları ve bunun gibi bir çok peyzaj öğesini de barındıran modern bir mesire alanı olacaktır. Bununla birlikte festival, fuar, konser ve güreş gibi etkinlikler de de kullanılabilecek 40 bin metrekare İlave alan bulunacak“ ifadelerini kullandı.