Çorum’da 2008 yılında yapımına başlanan Akşemseddin Cami bugün ibadete başladı.
Selimiye Cami’nden esinlenerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı tarafından yapımına başlanan daha sonra ise Çorum Belediyesi’ne devredilen 3 bin kişi kapasiteli Akşemseddin Cami tamamlandı.
Cuma namazı ile ibadete açılan camide ilk namazı Müftü Mehmet Aşık kıldırdı. Vali Ahmet Kara, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de vatandaşlarla beraber namaz kıldı. Caminin açılışına gösterilen yoğun ilgi nedeniyle camide yer kalmazken, çok sayıda vatandaş çevredeki camilere gitti.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, hem Çorum için hem de ülke için önemli olan bir eseri ibadete açtıklarını belirterek, “Şehrimiz açısından anlamı ilk kez şehrimiz 4 minareli bir camiye sahip oluyor. Şehrin daha kimlikli, belirgin bir özelliği ifade etmesi bakımında da Akşemseddin Camisi çok önemli. Cami 2008 yılında yapımına başlandı. Yapımı bir süre Diyanet İşleri Başkanlığı Vakfı tarafından yürütülmüş daha sonra hayırseverlerin yardımıyla yapımı bir süre devam etti. Sonrasında ise Belediyeler Kanunu’nda yapılan değişiklikle Çorum Belediyesi devraldı. 2 yıl gibi bir sürede tamamen işlerini tamamladık. Bu anlamda belediyenin yaptığı ilk camidir burası. Camimizin toplam maliyetine baktığımız zaman yarısına yakını hayır sahipleri, ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vakıf aracılığıyla karşılanmıştı. Diğer kısmı ise belediyemiz tarafından karşılandı. Belediye’de devletindir, milletindir fark eden bir şey yok. Ortaya güzel bir eser çıktı. Cami içerisinde 3 bin kişinin namaz kılma imkanı var. Caminin bulunduğu alan önemüzdeki yıllarda şehrin tam merkezi olacak. Camiyi ibadete fiilen açtık. Ama camimizin resmi olarak açılışını Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve Diyanet İşleri Başkanımıza arz edeceğiz” dedi.
AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, muhteşem bir eser olduğunu belirterek, Akşemseddin Cami’nin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Uslu, burada yapılacak duaların, hayır ve hasenatlar milletin selametine vesile olacağını sözlerine ekledi.