Çorum Belediyesi’nin meydan projesi kapsamında önemli bir adım daha atıldı.
Kent meydanı projesi kapsamında eski Tekel Binası törenle yıkılarak meydan için ilk kazma vurulmuş oldu. Programa AK Parti Çorum milletvekilleri Salim uslu ve Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum milletvekili adayı İlksen Ceritoğlu, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, meydanlar bir şehrin yaşam tarzını yansıtan veya bir nevi şehirlerin dili olan mekanlar olduğunu belirterek, bir şehrin kültürü açısından meydan olayını önemsediklerini söyledi.
Kimlikli bir şehir inşa etmek için dört şeye dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Külcü, “Bunlardan birisi 6 yıldır üzerinde durduğumuz yol meselesidir. Her yolumuzu olabildiğince geniş yapmayı arzuluyoruz. İkincisi güzel parklarla şehri donatmaya çalışıyoruz. Üçüncüsü binalarımızı bir mimari kaygı taşıyarak yapıyoruz ve dördüncüsü ise meydandır. Yani yol, park, imar ve meydan ile Çorum’u daha kimlikli bir hale getirmeyi arzuluyoruz. Çorum’umuz için inşallah 3 meydan çalışmamız olacak. Bunlardan birincisi burasıdır. Valiliğin önündeki alanla birlikte burada toplam 20 bin metrekarelik bir alan ortaya çıkacak. İkincisi Akşemseddin camisinin hemen batısındaki kavşağın köşedeki alana 25 bin metrekarelik bir alanda meydan olacak. Üçüncüsü de yeni belediye hizmet binası olarak düşündüğümüz şuanda Temizlik İşleri Müdürlüğüz ve Hayvan Pazarı olarak kullanılan yer. Orası da etrafındaki yollarla birlikte toplam 40 bin metrekarelik bir alanda olacak. Görev süremiz sonunda şehrimi 3 meydana kavuşturmuş olacağız. Herkes bir işin ucundan tuttu. Eğer onlar bizim işimiz değil, ötekiler bizim işimiz değil deseydi bugün biz bu işi yapamayabilirdik. Hep söylüyoruz iş birliği güçbirliğidir. Çorum ortak paydamızsa ise bunun gereğini yaptık” dedi.
Meydanın yapımının yer altına yapılacak 2 katlı otopark inşaatıyla başlayacağını açıklayan Külcü, bu yıl inşaatına başlanan otoparkın 2016 yılının sonuna kadar tamamlanacağını, meydanında 2017 yılında hizmete açılacağını bildirdi.
Kent meydanının Çorum için yeni bir yaşam alanı olacağını kaydeden Külcü, “Esasında bu bizim yabancı olduğumuz bir şehirleşme anlayışıdır. Meydan kültürü daha çok Avrupa ülkelerinde, batı ülkelerinde vardır. Biz cami merkezli bir medeniyetin mensuplarıyız. Camilerin etrafında hep şehirler oluşturmuşuz. Şimdi oluşmuş şehirlerin içerisine yaşam alanları oluşması için meydan yapmaya çalışıyoruz. Meskun mahalde yapılması zor bir iş ama aşk ile yürüyünce mutlaka hedefe de varılıyor. Bugün böyle bir mutluluğu böyle bir güzelliği yaşıyoruz. Çorum’a hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
YIKIM SELFİESİ
Eski Tekel binasının yıkımı sırasında ilginç anlar da yaşandı. Yıkım anında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün yanına gelen bir vatandaş selfie (özçekim) yapmak istedi. Vatandaşın yıkılan binanın olduğu tarafa dönerek özçekim yapınca ortaya ilginç görüntüler ortaya çıktı.