Çorum iş dünyasının temsilcileri protokol üyeleriyle Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ni ziyaret etti.
2 Nisan Dünya Otizm Günü nedeniyle otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen ziyarette Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Ferhat Sarı, çalışmalar hakkında bilgi vermiştir.
Otizmin dünyada her 110 kişiden bir tanesinde görülen bir hastalık olduğunu belirten Ferhat Sarı, ilaçla tedavisi bulunmayan bu hastalığın, ancak eğitimle belli oranda tedavi edilebildiğini söyledi.
Özel Eğitim Uygulama Merkezi olarak, otizm hastası çocukları bulunan ailelerin yükünü ciddi oranda hafiflettiklerini ifade eden Sarı, “Burada otizm hastası 7-14 yaş aralığındaki çocuklarımıza verdiğimiz eğitimle, kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlıyoruz. 400 metrekare kapalı alandan oluşan eğitim merkezimizde orta ve ağır dereceli 29 otistik çocuğumuza, 21’i öğretmen toplam 28 personelle eğitim veriyoruz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de, burada eğitim gören öğrencilerin servis hizmeti ile evinden alınarak okula getirildiklerini ve eğitimin ardından evlerine bırakıldıklarını ifade etti.
Büyük, 2013-2014 eğitim öğretim yılından bu yana hizmet veren Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin otizm hastası çocukların, birer birey olarak topluma kazandırılmasında önemli bir rol üstlendiğini sözlerine ekledi.
Ziyarette protokol üyeleri ve iş adamları, otizm hastası çocuklarla sohbet etti.