ÇORUM (İHA) – Çorum Hitit Üniversitesi’nin, 2016 yılında ev sahipliği yapacağı Üniversitelerarası Dünya Güreş Şampiyonası için hazırlıklar başladı.
Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdal Kanık ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner bugün bir basın toplantısı düzenleyerek şampiyona hazırlıkları hakkında bilgi verdi.
Dünya Güreş Şampiyonası ile Çorum’un bir tarih ve destan yazacağını dile getiren BESYO Müdürü Doç. Dr. Faruk Yamaner, bu organizasyonun başka tarih ve destanları da beraberinde getireceğini söyledi.
Şampiyonanın kente büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Doç. Dr. Yamaner, Çorum’un marka kent olacağını, şampiyonanın Çorum’a alınmasının da bunun bir göstergesi olduğunu belirtti.
Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın öncülüğü ve önderliğinde Dünya Güreş Şampiyonası organizasyonun Çorum’a alındığına dikkat çeken Yamaner, Rektör’ün Çorum için yaptığı her şeyi kendisine ibadet olarak gördüğünü, dünyanın pek çok ülkesinden çok sayıda spor insanının katılımı ile gerçekleştirilecek bu şampiyonanın, üniversite ve Çorum açısından büyük bir önem taşıdığını kaydetti.
Hitit Üniversitesi’nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı organizasyonlardan başarıyla çıktığını hatırlatan Yamaner, “Bize duyulan güvenin sonunda dünya ve Avrupa şampiyonasını aldık. Rektörümüzün tanıtım toplantısına katılması da bu etkili oldu. Hitit Üniversitesi mükemmeliyete doğru gidiyor. Çorum’un kültürü ve sporuna büyük katkısı olacak. Bu organizasyonu şehrimizin tüm kesimleriyle birlikte yapacağız. Başarılı olmamız için bu şehirde yaşayan herkesin görüş ve önerilerine ihtiyacımız var” dedi.
Şampiyonaya 34 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katılacağını belirten Yamaner, şampiyonanın yapılacağı Kuzey Kampusü’ndeki spor salonu inşaatının da hızla devam ettiğini bildirdi. Yamaner, şampiyonanın Çorum’a alınmasında katkısı bulunan herkese teşekkür etti.
Hitit Üniversitesi Genel Sekreteri Erdal Kanık ise, inancın önemine dikkat çekerek, “İnandığınız sürece bu ülkenin kaynakları çok fazla. Biz hep birlikte hareket edip kaynaklarımızı bir noktada birleştirmemiz gerekiyor. Biz bunu başarmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Basın toplantısının ardından BESYO yöneticileri yeni spor salonu alanında incelemelerde bulundu.