Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2014 yılında 138 poliklinikte 1 milyon 340 bin 549 hastaya poliklinik hizmeti verildiğini açıklandı.
AK Parti Çorum milletvekili adayları Cahit Bağcı, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti. AK Partili adaylara ziyarette Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ömer Sobacı ve Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir tarafından hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Sağlık Bakanlığı ve Hitit Üniversitesi arasında 2012 yılında yapılan ortak kullanım anlaşmasının ardından sağlık hizmetlerinde büyük bir açılım yaşandığını söyledi. Rektör Alkan, bu alanda Türkiye’de örnek hastanelerden birisi olduklarını belirtti.
Hastanedeki akademisyen sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getiren Alkan, akademisyen sayısının artmasıyla birlikte Tıp Fakültesi öğrencilerinin Çorum’da eğitimlerine devam edeceğini dile getirdi.
Rektör Alkan, KVC ve Onkoloji hizmetlerinde uzmanlaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi veren Başhekim Yrd. Doç. Dr. Sinan Zehir, 2012 yılına göre toplam sevk oranının yüzde 50 azaldığını belirterek, bazı bölümlerden ise artık sevk yapılmadığını belirtti. Acil servislerde yapılan muayene istatistiklerini de paylaşan Yrd. Doç. Dr. Zehir, 2013 yılında 257 bin 2014 yılında ise 298 bin 945 hastaya hizmet verirken, 2015 yılının ilk üç ayında da bu sayının 66 bin 667 olarak gerçekleştiğini açıkladı.
2012 yılında 198 hasta, 2013 yılında bin 947 hasta, 2014 yılında 2 bin 533 hasta ve 2015 yılında ilk üç ay 805 hasta olmak üzere, toplam 5 bin 483 hastaya anjiyo uygulandığını anlatan Zehir, “Kalp Damar Cerrahisi ünitesinde 337 hastaya By-Pass, 230 hastaya açık kalp ameliyatı ve 23 hastaya da kalp kapak ameliyatı yapıldı. Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde, daha önce yapılmayan pediatrik ortopedi ve spor cerrahisi ameliyatları yapılmaya başlanmıştır. Hasta isteği dışında poliklinikten ve acilden hasta sevki yapılmamaktadır. Genel Cerrahi’de 55 kolon- rektum (kalın bağırsak)kanseri, 41 mide kanseri, 29 meme kanseri, 32 troid kanseri, 8 pankreas kanseri, 7 karaciğer kanseri, 4 böbrek üstü bezi kanseri olmak üzere toplam 176 kanser vakası ameliyatı gerçekleştirildi. Ayrıca bu konuda hasta isteği dışında poliklinikten ve acilden hasta sevki yapılmamaktadır” dedi.
Hastanede cocuk gastroenteroloji uzmanı tarafından endoskopi ve kolonoskopi yapıldığını dile getiren Zehir, ayrıca hastanede çölyak hastalığı gibi hastalıkların tanı ve tedavisinin yapıldığını belirtti.
Endokrinoloji polikliniğinde de son 2 yıl içerisinde USG eşliğinde 2 bin 800 adet troid biyopsisi yapıldığını belirten Zehir, konuşmasında şunları kaydetti; “60 hastaya kanser tanısı konulmuş ve tedavisi yapılmıştır. Diyabet eğitim polikliniği hizmete açılmıştır. 18 adet hemodiyaliz yatağımız mevcut. Aylık 450 seans hemodiyaliz uygulanırken şu anda bu rakam aylık 800 seansa yükseltilmiştir. Tüm yoğun bakımlarımızda hasta yatağında hemodiyaliz uygulanmaktadır. Aylık 20 hastaya periton diyalizi(karın içi)eğitimi verilmekte ve gerekli tedaviler yapılmaktadır. Acil diyaliz servisi yapım işlemi devam etmektedir. Kemoterapi ünitesi yenilendi. 423 hastaya 701 seans kemoterapi tedavisi uygulanmıştır. 2015 yılı itibariyle Ocak ayında 496, Şubat ayında 709, Mart ayında ise 795 hastaya hizmet verilmiştir. Kemoterapi için hasta sevki ortadan kaldırılmıştır. Göz tomografisi, göz anjiyografisi, lazer tedavisi, şaşılık ameliyatları, göz kapak ameliyatları yapılmaya başlandı. Bu işlemler için sevk ortadan kaldırılmıştır. Fizik tedavi merkezi yenilenirken, rehabilitasyon merkezi kuruldu. Günlük 40-50 hastaya tedavi uygulanırken, 200 hastaya tedavi uygulanabilir hale gelindi. Mesai dışı Cumartesi günüde fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Serebral palsi ve felç hastalarına da fizik tedavi verilmeye başlandı. Yoğun bakım, nöroloji, ortopedi, göğüs hastalıkları servisinde yatan hastalara yataklarında fizik tedavi uygulanmaya başlandı. Evde bakıma muhtaç hastalara evlerinde periyodik olarak fizyoterapist bakımı sağlandı. Tüp bebek merkezi açılmıştır. Jinekolojik tümör cerrahisi yapılmaya başlanmıştır. Bu alanda hasta sevklerinin önüne geçilmiştir. Böbrek taşı kırma merkezi açıldı. Diyabetik ayak poliklinik ve kliniği açılmıştır. Diyabetik ayak polikliniğimizde 270 hastanın takip ve tedavisi yapılmaktadır. 145 hastaya ise yatırılarak tedavi edilmiştir. Yara - stoma hemşireliği kurulmuştur. Bin 480 hastanın takip ve tedavisi yapılmıştır. Nutrisyon destek birimi oluşturulmuştur. Ağızdan beslenmesi yetersiz olan 8500 hastanın beslenmesi sağlanmıştır. Bebek bakım kliniği açılmıştır. Eğitimli hemşireler tarafından yenidoğan bebeklerin beslenme ve bakımları düzenlenmiş anne eğitimleri yapılmıştır. Meme hastalıkları polikliniği açılmıştır. Tüm meme hastalıklarının takip ve tedavisi yapılmaktadır”
AK Parti Çorum milletvekili adayı Ahmet Sami Ceylan ise, sağlık hizmetlerinde çıtanın her geçen yıl yükseldiğini söyledi. Ceylan, hastanenin ger geçen gün kadrosunu güçlendirdiğini ifade ederek, insanların artık tedavi için il dışına gitmekten kurtulduğunu belirtti.
Ceylan, bu sayede hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerinin önüne geçildiğini kaydederek, artık insanların kendi evlerindeymiş gibi sağlık hizmeti aldığını vurguladı.