AK Parti İskilip Kadın Kolları tarafından ’Proje Eğitimi’ konulu konferans düzenlendi. İskilip Öğretmenevi Toplantı Salonu’nda düzenlenen konferansa, AK Parti İskilip Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Başkanı Vekili Fatma Selvi, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın eşi Ayfer Çatma, davetliler ve eğitimci Dilek Bilgin katıldı.
Konferansın Açılış konuşmasını yapan AK Parti İskilip Kadın Kolları Başkanı ve İskilip Belediye Başkan Vekili Fatma Selvi, Selçuklu Çınarının, Osmanlı Çınarının, Cumhuriyet Çınarının gölgesinde siyaset yaptıklarından belirterek “Bu yolda kan yoktur, ayrım yoktur, zulüm yoktur, baskı yoktur, ötekeleştirme yoktur, beddua yoktur. Bizim yolumuz millet yoludur, sevginin, kardeşliğin, tevazunun, kucaklamanın, birleştirmenin yoludur” ifadelerini kullandı.
Türk milletininin yakın zamanda çay kuyrukları, yağ kuyrukları, ilaç kuyrukları, hastane kuyrukları ile çok zor günler geçirdiğini de söyleyen Selvi, televizyonlarda her gün şehit cenazeleri haberlerinin seyredildiği dönemlere dikkat çekti.
İskilip Belediye Başkanın eşi Ayfer Çatma, ise toplumda kadının yerinin tartışılmaz bir öneme sahip olduğunu dile getirerek geleceği inşa eden kadının sosyal ve siyasi hayatta yerini almasının önemine değindi.
Belediye başkanın eşi olarak İskilip’in güzel hizmetler alması için elinden geleni yaptığını, bu konuda Belediye başkanına destek olmaya çalıştığını belirten Çatma, " Partimizin tüm etkinliklerine katılmaya gayret ediyorum. 7 Haziran seçimlerinin hemen öncesinde sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum. 7 Haziran seçimlerinden partimizin başarıyla çıkacağına olan inancım tamdır. Seçimlerin partimize, İskilip’imize, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum. Bu ve benzeri toplantıların da birbirimizi anlamamız açısından son derece önemli olduğuna inanıyorum. Bu vesile ile toplantının tertiplenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum " dedi
Konferansta daha sonra sözalan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü ise yaptığı konuşmasında 90’lı yıllardaki Türkiye’yi anlattı. Eski Türkiye ve AK parti iktidarı ile başlayan hizmetlerle değişen refaha kavuşan bugünkü Türkiye arasında kıyaslamalar yaptı.
Konuşması sık, sık katılımcılar tarafından alkışlarla kesilen Hatice Külcü, "Bu gün sizlerle 7 Haziran Genel Seçimlerine 4 gün kala Eski Türkiye ile yeni Türkiye’yi konuşmak için bir aradayız. Bugün Halka Hizmet Hakka Hizmettir diyen siyasetçiler iktidarda. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetlerde son derece duyarlıyız. Önceden eve hapsolan engellilerimizin her alanda yer almaları için bu gün hükümetimiz ve Belediyelerimiz okullar, rehabilitasyon merkezleri, eğitim merkezleri ve diğer hizmetlerde yeni imkânlar üretmektedirler. Engelleri hep beraber aşıyoruz. AK parti hükümetlerinde hayal bile edilemeyen hizmet odaklı, insanı merkeze alan, yaşlısına, muhtacına, hastasına bakan sosyal devlet inşa edildi. Kadına şiddete her türlü karşı olduk. Kadınımızı sadece korumadık, aynı zamanda hayatta daha güçlü aktör olmaları için istihdam alanları sağladık.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonunda konferans veren AK parti Çorum İl Yönetimi strateji Geliştirme ve planlama biriminde görevli Proje eğitimi uzman Dilek Bilgin, İskilip’te yapılabilecek projeler ve kadınların istihdam imkânları konusunda bilgi vererek birikim ve tecrübelerini aktardı.
İskilip’te hanımların istihdamına yönelik gerekli potansiyelin bulunduğuna işaret eden Dilek Bilgin, önümüzdeki süreçte proje eğitimlerine ağırlık vereceklerini, eğitimler sonucu İskilipli hanımların ekonomiye katılacağını ve en fazla 2 yıl içinde ciddi anlamda para kazanacaklarını söyledi.
Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonrası AK Parti İskilip Kadın Kolları başkanı ve Belediye Başkan vekili Fatma Selvi tarafından Proje eğitim uzmanı Dilek Bilgin’e, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın eşi Ayfer Çatma’da Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü’ye minyatür İskilip evi kapısı ile Belediye Kültür Yayınlarından çıkan kitaplar hediye ettiler.