Kargı Türk Eğitim-Sen üye ve aileleri, düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğinde bir araya geldi.
Osmancık İBD Park Tesislerinde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğine Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, Osmancık İlçe Temsilcisi Salim Sal, Kargı İlçe Temsilcisi Halil Dağ, üyeler ve aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Türk Eğitim Sen Kargı Temsilcisi Halil Dağ yaptı. Türk Eğitim Sen çatısı altında tüm üyelerle kaynaşmak, birlik ve beraberliğin pekişmesi için böyle bir yemek düzenlediklerini belirten Dağ, katılımlarından dolayı tüm üyelere ve ailelerine teşekkür etti.
Daha sonra bir konuşma yapan Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, üye ve aileleriyle böylesine bir yemekte bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Sendikanın çalışmaları hakkında da bilgiler veren Aydın, idarecilere ve yeni öğretmenlere getirilen stajyerlik uygulamasının kaldırılması gerektiğini söyledi.
Şube Başkanı Selim Aydın, "İdareciler ve mesleğe yeni başlayan öğretmenlere getirilen stajyerlik zorunluluğu kaldırılmalıdır. Stajyerlik adı altında insanları Eğitim Bir Sen üyesi olmaya zorlayan bu sistemin eşine benzerine dikta rejimlerinde bile rastlanmamaktadır. Bu sistemle üyelerimiz sendikamızdan istifa edilmeye zorlanmakta, istifa etmeyenler ise mülakatı geçemeyecekleri yönünde üstü kapalı tehdit edilmektedir. Geçtiğimiz dönem hükümetle masaya oturarak, daha hükümetin vereceği nihai teklifini açıklamasını beklemeden 123 liralık zam teklifine çalışanı mahkûm edenler, bırakın çalışan için mücadele etmeyi, haklarımızı masada sattılar, gasp ettiler. Bunlar çalışanı temsil edemezler’’ şeklinde konuştu
Sendika üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, konuşmaların ardından verilen yemekten sonra son buldu.