Osmancık Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmaya sonuçlandı.
Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Başkan Yardımcıları Kadir Eskiadam ve Bülent Karagöz, Hizmet - İş Sendikası Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, Hizmet-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Ercan Tak ve işçiler katıldı.
Belediye Başkanı Hamza Karataş ve Hizmet-İş Sendikası Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu tarafından imzalanan toplu iş sözleşmesiyle belediyede çalışan işçiler mevcut yevmiyelerine seyyanen ilk yıl için 11 TL, ikinci yıl için 10 TL ücret zammı almaya hak kazandı.
Hizmet-İş Sendikası Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, toplu iş sözleşmesinin uzlaşma içerisinde sonuçlanmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek çalışanların hakkını koruyan Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş’a teşekkür etti.
Başkan Karataş da belediyenin imkanları doğrultusunda işçilerin haklarını en iyi şekilde gözetmeye çalıştıklarını ifade
ederek, “Çalışanlarımızın haklarını koruyarak onları memnun etmeden verim beklememizin mümkün olmadığı bilincindeyiz. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde yoğun bir tempoyla çalıştık. Çalışanlarımız büyük bir gayretle, fedakarlık göstererek çalıştılar. Çalışmalarımızın artarak devamını ümit ediyorum. Gönlümüz ister ki işçilerimize daha fazla katkı sağlayabilelim. Ancak imkanlarımız doğrultusunda gerekenin en iyisini yaptığımıza inanıyorum. Çalışanlarımızın memnuniyetini gözlerinden okuyabiliyorum. Toplu iş sözleşmesinin tüm çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.