Son yıllarda ülke genelinde suça sürüklenen çocukların sayısının artması üzerine harekete geçen Çorum Emniyet Müdürlüğü örnek bir projeye imza attı.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Burhan Efteli tarafından suça ve sokağa sürüklenen çocuklar, aile içi iletişim, madde bağımlılığı ve sonuçları, güvenli internet kullanımı ve kitap sevgisinin önemine dikkat çekmek amacıyla “Boş Sandalye” adlı bir tiyatro oyunu yazdı.
İki perdeden oluşan komedi ve dram tarzında yazılan oyunda Hitit Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler rol aldı.
Halkın ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve ilgiyle izlenen oyunda gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan aile içi iletişimsizliğe dikkat çekildi. Bunun sonucunda sokağa sürüklenen ve uyuşturucu tacirlerinin ağına düşen liseli gençlerin başlarından geçenler ve acı sonlarının anlatıldığı oyun büyük beğeni topladı.
Tiyatro oyununu yazan Polis memuru Burhan Efteli, oyunu yazarken teknolojinin karanlık yüzünü, karanlık sayfasını, aile içi iletişimde teknlojinin fayda ve zararlarını işlemeye çalıştıklarını belirterek, “Sigara, alkol ve uyuşturucu maddelere karşı çocuklarınızı dışarıda yalnız bırakmamanız gerektiğini, internetin başında da yalnız bırakmamanız gerektiğini göstermeye çalıştık. Oyunumuz ana öğelerinden bir taneside kitap sevgisi. Bilim, kültür, okuma ve kitap sevgisinin bize neler öğretebileceğini, yarınlarımıza nasıl sahip çıkmamız gerektiğini, bilimin ve kültürün insanı hangi yönlere sevk edeceğini göstermek istedik. Çocuklarımızın dışarıda, herhangi bir sokakta veya herhangi bir kafede yalnız kalmasıyla internetin başında yalnız kalması arasında hiçbir fark yok. Lütfen çocuklarımızı internetin başında yalnız bırakmayın. Televizyonda izlemiş olduğunuz dizi ve programların çocuklar üzerinde ve aile içerisinde nasıl bir algı oluşturacağını düşünerek lütfen süzgeçten geçirin” dedi.