Çorum Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Prof. Dr. Hayrettin Karaman İmam Hatip Lisesi Külliyesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Temel atma törenine Eski Devlet Bakanı Güldal Akşit, AK Parti milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, AK Parti milletvekili adayları Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, eski milli futbolcu Tanju Çolak, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Anaç, daire müdürleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, “Burada geleceğin Türkiye’si için cumhurbaşkanı, başbakan, milletvekilleri, belediye başkanları yetiştirecek olan İmam Hatip okulunun tatbikat camisinin temelini atmak için toplandık” dedi.
Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, burada eğitim görecek çocukların vatanına, milletine faydalı birer birey olarak yetişmelerini temenni ederek, bu eserlerin bu bölgenin mührü ve tapusu olduğunu söyledi.
Son yüz yılda bu bölgede yapılan bütün camileri milletin yaptığının altını çizen Külcü, “Milletimiz bunları yaparken ne yazık ki devletimiz bu konuda arzulu olmamıştır. Hatta zaman zaman öyle dönemler olmuş ki hayır sahiplerinin yaptığı bu camileri bile engellemek için her türlü zorluklar millete yaşatılmıştır. Çünkü bu kurumlar yani camiler, Kur’an kursları, vakıflar, İmam Hatipler sistemin egemenliğini tehdit eden sorunlu yerler olarak görülmüştür. Buraları kapatarak yok etmek istemişlerdir” dedi.
Kurtuluş Savaşındaki mücadelenin ilhamını Mustafa Kemal Atatürk’ün camilerde okuduğu hutbelerden aldığını belirten Külcü, “Daha sonra devlete ayrı bir rota çizerek, devletle milletin yolunu, istikametini ayırmak istemişlerdir. Allah’a şükürler olsun ki bugün ayrı bir devlet var. Bugün milletin inancıyla, başörtüsüyle, Kur’an Kursuyla, Ezanıyla uğraşan bir devlet değil, şimdi milletine camii yapan, İmam Hatipler yapan bir devlet var” şeklinde konuştu.
Devletin artık cami yapmak için belediyelerin önünü açtığını vurgulayan Külcü, “Akşemseddin Camisini Ramazan ayının 10 günü gibi açmayı hedefliyoruz. Bundan sonra 7-8 tane Osmanlı mescitleri yapacağız, 14 tane Kur’an Kursu, 100 kişilik yatılı hafızlık Kur’an Kursu, Gülabibey Mahallemizde hanımlar ve kız çocuklarımız için yatılı hafızlık Kur’an Kursu yaptıracağız” ifadelerini kullandı.
Burada yapılan tüm bu eserlerin adını Çorum Belediyesi Hayrettin Karaman külliyesi koyduklarını söyleyen Külcü, bu yapılan şaheserlerin ve işlerin millete olan sevdalarının eserleri olduğunu belirtti.
Tören İstanbul Üsküdar Validei Cedid Cami İmam-Hatibi Kerim Öztürk ve İstanbul Ataşehir Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlunun okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi. Konuşmaların ardından hep birlikte butona basılarak caminin temeli atıldı.