2013 yılında DSİ tarafından Sungurlu’ya bağlı Çadırhöyük Köyünde başlatılan ve yarım bırakılan dere ıslahı projesi nedeniyle köylüler 2 bin dönüm araziyi kullanamadıklarını söyledi.
Çadırhöyük Köyü Muhtarı Ramazan Alımcı, 2013 yılında DSİ tarafından köyde başlatılan ve bir türlü bitirilemeyen dere ıslahı projesi nedeniyle 2 bin dönüm araziyi kullanamadıklarını ifade etti.
2013 yılında dere ıslahı çalışmasının başladığını söyleyen Muhtar Alımcı, "Bu çalışmalar kapsamında 1-2 milyon TL’lik bir masraf yapıldı. Dere kenarlarına taş döşenecekti ancak yapılmadı. Kış nedeniyle 2014 yılında çalışmalar durduruldu ve bir daha ne gelen oldu nede giden" dedi.
1-2 Milyon liralık yatırımın boşa gittiğini iddia eden Muhtar Alımcı, "Yapılan masraf da bu süre zarfında heba oldu. Atılan kumları gelen su komple yıktı. Buradan gelen su köy içinde yığılmalara neden oldu. Buda zaman zarfından kokuya neden oluyor" dedi.
Yetkilileri yapılan masrafın boşa gitmemesi için göreve çağıran Muhtar Alımcı, "Vatandaşlarımız bu yüzden 2 bin dönümlük arazini ekemiyor. Mağdur durumdayız" diye konuştu.