Türkiye’nin tanıtımı, kültür ve sanat eserlerinin dünyaya tanıtılması için yoğun çabalar sarf eden Çorumlu ünlü modacı Ahmet Özceyhan, Uluslararası Beypazarı Festivali kapsamında “Çağdaş Yorumlarla Anadolu” adını verdiği koleksiyonu ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Türkiye’nin ünlü mankenlerinin podyuma çıkacağı ve Beypazarı’nın geleneksel sırma işleri ile Osmanlı ve Anadolu’da hüküm sürmüş çeşitli uygarlıklara ait simgelerin bir arada bulunduğu tasarımların sergileneceği defileyle katılımcılar tarihe yolculuk yapacak.
İpek Yolu’nun en önemli duraklarından birisi olan Beypazarı’nın tarihte önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Özceyhan, ilçenin çok özel gelenek ve görenekleriyle yurtiçi ve yurtdışında kendi tanıtımını en çağdaş şekilde her yıl yaptığını söyledi.
Bu yılda Tarihi Suluhan’da 1600’lü yıllardan bu yana tarihe şahitlik eden kültürel içerikli bir defile sunacaklarını kaydeden Özceyhan, festival için kültürel içerikli bir moda koleksiyonu hazırladıklarını açıkladı.
Türk kültürü ve el sanatlarını uluslararası platforma taşımak için bugüne kadar çok sayıda ülkede defile düzenlediğini hatırlatan Özceyhan, Türkiye’yi ve kültürünü dünyaya tanıtmayı kendisine misyon edindiğini ifade etti.
Özceyhan, “Ülkemizin önemli turistik merkezlerinden biri haline gelen Beypazarı günlük yaşamın bir parçası olarak karşımıza çıkan el emeği göz nuru ürünleri ile gelen turistleri büyülerken, yöre halkı için de önemli bir gelir kaynağı elde ediyor. Beypazarı, kültürü ve geleneklerini yaşatan, kendini bu işe adamış el sanatı ustalarıyla hak ettiği ünü tüm dünyaya duyurmaya devam ediyor” dedi.