Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği “1 Yazar 1000 Okur” projesinin Mart ayı konuğu yazar Vural Kaya oldu.
Güngören Belediyesi Bilgi Evlerinin düzenlediği “1 Yazar 1000 Okur” projesi kapsamında öğrenciler her ay farklı bir kitap ve yazarla keyifli bir yolculuğa çıkıyor. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırma amacıyla başlanan projede çocuklar kitapların dünyasına keyifli bir yolculuk yaparken, yazarlarla da sohbet imkanı buluyor.
Çocukların, edebiyat alanındaki önemli isimlerle tanışmalarını sağlayarak onların düşünce kaynaklarını beslemek ve kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını desteklemek amacıyla yola çıkan ve her ay yeni bir kitap ve kitabın yazarı ile öğrencileri buluşturan “1 Yazar 1000 Okur” buluşmalarında, Mart ayı konuğu yazar Vural Kaya oldu. Güngören Belediyesi Güneştepe Kültür Merkezi’nde çocuklarla bir araya gelen Kaya, Mesnevi’den Seçmeler kitabı ile Hz. Mevlana’yı ve felsefesini çocuklarla paylaştı.
Hz. Mevlana’nın eseri Mesnevi’nin önemi ve içeriğinin önemine değinen Kaya, “Mesnevi’de, Hz. Mevlana, sürekli öğüt verir, insanı düşündürür, ibretlik hikayelerle insan yaratılışını en güzel biçimde anlatır” dedi. Mesnevi’den Seçmelerin bulunduğu kitabı ile çocuklara Mevlana’yı tanıttı. Sevgiye, iyiliğe ve güzelliğe çağrı yapan Mevlana’nın anlatıldığı buluşmaya öğrencilerde büyük ilgi gösterdi.
Sohbet havasında geçen Mart ayı buluşması sonunda yazar Vural Kaya, öğrencilere hediye edilen kitabını imzaladı.