İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 22’nci Geleneksel Engelliler Yaz Kampı, engelli bireylerden oluşan mehter takımı marşları eşliğinde açıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 22’nci Geleneksel Engelliler Yaz Kampı düzenlenen törenle açıldı. Engeliler ve ailelerinin katıldığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Engelli bireylerden oluşan mehter takımının çaldığı marşlar törende büyük alkış aldı. Açılış konuşmasını yapan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit, İBB Engeliler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen hizmetlerden bahsederek, “İBB Sağlık Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü sosyal yaşamı her yönüyle kuşatan hizmet yelpazesi ile günümüzde engelli ve ailesinin ilk adımda destek talebinde bulunduğu bir kurum haline gelmiştir. Cumhurbaşkanımız döneminde temelleri atılan engelliler merkezimiz, bugün artık İstanbul’un muhtelif yerlerinde 26 engelli merkezi, 9 irtibat bürosu ile toplamda 165 bin engelli kardeşimize ve ailelerine hizmet götüren hizmet kervanına, hizmet ordusuna dönüşmüştür” dedi.
“ENGELLİLER İÇİN YEREL YÖNETİMLER VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLMALI”
İstanbul Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ise, engelli bireylerin sosyal yaşamdaki yerlerine değinerek, “İnsanların engelli olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak bir sonuç olarak ortaya çıkmakla birlikte engellilerin normal bir hayat sürmeleri, toplumsal duyarlılığı oluşturması ve yaşanılan her alanda duyarlılığı sürdürmesiyle mümkün olabilecektir. Engellilerin yaşamdan zevk almaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten birey olarak kendi kendilerine yeter duruma gelebilmeleri için kamu kurumları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları işbirliği içinde olmalıdır” diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, engelli bireyler ile normal bireyler arasında bir fark olmadığını dile getirerek, “Şu kapıdan içeri girdiğimizden bu yana yaşadığımız sahneler, hepimizin duygularını bir kez daha katlanarak artmasına ve bu meselenin aslında bizim meselemiz olduğunu, engelli tanımı içinde olan vatandaşların bir meselesi olmadığını sorunun toplumsal olarak bizim zihinlerimizde olduğunu bir kez daha gösterdi. Sergilerini gördük mehterlerini dinledik. Bizde ne farkları vardı? Bizim yapmakla övündüğümüz gururlandığımız her şeyi onlarında ne kadar mükemmel bir şekilde yapabildiğine bir kez daha şahit olduk. İnşallah hep birlikte toplumun zihnindeki beyinlerindeki bu engelleri de kaldırarak bütün dünyanın, hepimiz ve bütün insanlık için daha engelsiz bir hale gelmesi için elimizden gelen bütün gayretleri bundan sonra da gösteririz” şeklinde konuştu.