Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen “3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası”, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın hava atışıyla başladı.
İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı), Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen “Takım Ruhuyla Sağlıklı Gelişim ve Sosyal Etkileşim için 3x3 Basketbol” projesi kapsamında gerçekleştirilen “3X3 Sokak Basketbolu Turnuvası” Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın hava atışıyla başladı.
Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen turnuvaya ilçedeki liselerde okuyan 64 takım ve 650 öğrenci katıldı. Turnuvanın açılışında konuşan Başkan Usta, bu önemli sportif faaliyetin ilçede düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gençleri spora teşvik etmek için her türlü imkanı kullandıklarını belirten Başkan Usta, turnuvanın gerçekleşmesinde katkısı olanlara teşekkür etti. Başkan Usta, “Gençlerimizin sportif faaliyetler içerisinde bulunması bizlere heyecan veriyor. Bundan sonra da sizleri bu tarz aktivitelere teşvik etmek için imkanlarımızı kullanacağız. Üniversite sınavına hazırlanırken bu turnuvaya katılmanız ne derece başarılı olduğunuzu gösteriyor. İnşallah 3 gün sürecek bu turnuvanın sonunda dereceye girenlere ödüllerini takdim etmek için tekrar birlikte olacağız” diye konuştu.
Turnuva Başkan Usta’nın konuşmasının ardından hem kızlar, hem de erkekler sahasında yaptığı hava atışlarıyla başladı.
28-29-30 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşecek etkinliğin son gününde Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın katılımı ile ilçe bazında dereceye girenler için bir ödül töreni gerçekleştirilecek. Turnuvanın ödül töreni 30 Nisan 2015 Perşembe günü saat 16.30’da Gaziosmanpaşa Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilecek.