Küçükçekmece Belediyesi’nin organize ettiği 4. Uniçek Küçükçekmece Su Sporları Festivali, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in katılımıyla bugün başladı. Yarışa startı verip sporculara başarılar dileyen Karadeniz, “Toplamda 42 takım katıldı. Her takım 23 sporcudan oluşuyor” dedi.
Türkiye’den üniversiteli gençlerin, kano spor kulüplerinin ve kurumların katılımıyla gerçekleştirilen 4. Uniçek Küçükçekmece Su Sporları Festivali’nde birbirinden güzel ve gösterişli şovlar izleyicilerin beğenisine sunuldu. Küçükçekmece Göl kıyısında düzenlen ve Türkiye Kano Federasyonu’nun desteklediği festivale vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
YARIŞIN STARTINI BAŞKAN KARADENİZ VERDİ
4. Uniçek Küçükçekmece Su Sporları Festivali, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in katılımıyla başladı. Yarışın startını veren Başkan Karadeniz, daha sonra yapılan etkinliklere ilgili bilgiler verdi. Başkan Karadeniz, “İstanbul’un en güzel köşelerinden birindeyiz, Küçükçekmece sahilindeyiz. Bugün burada kano, dragon, bot ve kürek yarışları yapılıyor. Toplamda 42 takım katıldı. Her takım 23 sporcudan oluşuyor. Öncelikle böyle güzel bir göle sahip olmamız sebebiyle burayı bir su sporları merkezi haline getirmek istiyoruz. Şuanda Küçükçekmece Belediyesi olarak büyükşehir belediyemiz ile birlikte hazırlamış olduğumuz projede burada su sporları ile alakalı bir merkez oluşturma kararı aldık. İnşallah önümüzdeki senelerde bu organizasyonlarımızı daha da renklendirerek, daha çok sporcunun katılacağı bir organizasyon haline getireceğiz” dedi.
“KATILAN BÜTÜN YARIŞMACILARA BAŞARILAR DİLİYORUM”
Bu yıl 4’üncüsü yapılan etkinliklerin seneye daha da renkli geçeceğini ifade eden Karadeniz, “ Uniçek markasıyla yapmış olduğumuz bu organizasyonun bu sene dördüncüsünü yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki senelerde daha da renkli olacak. Bir taraftan da Küçükçekmece gölümüz artık büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu yatırımlarla, kolektörlerle şuanda gölümüze tek damla pis su girişi olmuyor. Buda bize bu organizasyonu daha sonraki yıllarda, daha temiz bir gölde yapacağımız müjdesini şimdiden veriyor. Ben katılan bütün yarışmacılara başarılar diliyorum. Biraz sonra finallerimiz yapılacak. Birbirinden renkli ödüllerimiz olacak. İnşallah bu sporu gençlere sevdirmeye kararlıyız” diye konuştu.
“VATANDAŞIMIZ BİZE ISRARLA; ‘BİZ İŞE BAKIYORUZ, LAFA BAKMIYORUZ’ DİYORLAR”
Yaklaşan seçim ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Karadeniz, “Seçim ile alakalı birçok söylenebilir ama artık vatandaşımız bize ısrarla; ‘biz işe bakıyoruz, lafa bakmıyoruz’ diyorlar. Bizde o yüzden seçimlerle alakalı söylenecek en güzel şeylerin eserlerimiz olduğunu söylüyoruz. Biz hizmet ettikçe aslında bir şeyler söylemeye gerek yok. Çünkü bizim milletimiz alim olmasa bile arif, iş yapacak insanı gözünden tanıyorlar. Ve biz özellikle Ak Partili belediyeler olarak çok doğru şeyler yaptığımızı düşünüyoruz. Ak Parti iktidarı ile geçen bir Türkiye’yi vatandaşımız layıkıyla takdir ediyor. Üç dönemdir yapılan seçimlerde oylarımızı arttırarak iktidar olmamız bunun en güzel kanıtıdır” dedi.
Üniversiteler Arası Dragon Boat Türkiye Şampiyonası ve Küçükçekmece Kurumlar Arası Dragon Bot Şampiyonası kupaları ise gün sonunda yapılacak elemelerin ardından sahiplerini bulacak.