Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen “Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu”na katılan 48 yıllık evli Terzioğlu çiftine Eyüp belediye Başkanı Remzi Aydın, evlilik yıldönümleri dolayısıyla sürpriz yaptı. Çift, Konya’da çiçeklerle karşılandı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından bizzat projelendirilerek hayata geçirilen ve Yüksek Hızlı Trenle yapılan ilk ve en uzun soluklu kültür gezisi olan “Eyüp Sultan’dan Mevlana’ya Vuslat Yolculuğu” 15 Mart tarihinden bu yana aralıksız olarak sürüyor. Eyüp ilçesinde ikamet etmek dışında hiçbir ön şartı olmayan geziye bugüne kadar her görüşten, her kesimden, genç, yaşlı, 5 bine yakın Eyüplü katıldı.
Rami Cuma Mahallesi’nde ikamet eden 48 yıllık evli, 4 çocuk, 5 torun sahibi Nurten ve İbrahim Terzioğlu çiftinin evlilik yıldönümü olduğunu öğrenen Başkan Remzi Aydın, özel bir organizasyon yapılması talimatını verdi. Vuslat Yolculuğu’na katılan diğer misafirlerin de iştiraki ile Terzioğlu çifti Konya’da çiçeklerle karşılandı. 48 yılı temsilen 47 kırmızı, bir de mavi gül demeti ile ve diğer yolcuların alkışları ile karşılanan Terzioğlu çifti, oldukça duygulu anlar yaşadı.
Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın bu jesti karşısında gözyaşlarını tutamayan Nurten Terzioğlu, “Konya gezisi evlilik yıldönümümüze rastladığı için farklı bir mutluluk yaşıyorduk. Ama sayın başkanımızın bu düşünceli davranışı bizi çok etkiledi. Hem bu gezi için hem de çiçekler için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.