Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yerel tatlar Festivali’nde binlerce kişiye Giresun’un Alucra ilçesinin yöresel lezzetleri ikram edildi. Hemşehrileriyle bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, Karadeniz müzikleri eşliğinde horon tepti.
Giresun ilinin Alucra İlçesi, kültürünü ve lezzetlerini Beyoğlu Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yerel tatlar Festivali’nde Beyoğlu’na taşıdı. Sütlüce Sahili’nin ev sahipliği yaptığı Festivale Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde yörelerinin lezzetlerini tadan vatandaşlar, sonrasında yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde horon tepti.
“VAZİFEMİZ, VATANDAŞLARIMIZI BİR ARAYA GETİREN ORTAMLAR HAZIRLAMAK”
Festivale ev sahipliği yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, belediye başkanlarının en önemli vazifesinin vatandaşları bir araya getiren ortamlar hazırlamak olduğunu belirtti. Başkan Ahmet Misbah Demircan, “Belki belediye başkanından beklenen çöp, temizlik gibi görünüyor ama asıl önemli olan sevgi ve muhabbetti geliştirmesi, insanları kucaklaması, sevmesidir. Burada Alucralılar bir arada. İnsanlar yaşadıkları şehirleri daha çok sevsin istiyoruz. Memleket özlemi çekmesinler diye Alucra’nın güzelliklerini buraya taşıdık” diye konuştu.
Yörenin lezzetlerinden karalahana sarması, gelin parmağı, keşkek, madımak, un helvası, Fasulye Diblesi, Fasulye turşusu, Pişi ve daha bir çok lezzet festivale katılanlara ikram edildi.