Avcılar Amatör Spor Kulüpleri Birliği adıyla kurulan oluşum çerçevesinde bir araya gelen kulüp yöneticileri, yaşadıkları maddi ve manevi sorunları el birliğiyle çözmeyi planlıyor.
Avcılar’da bulunan 11 spor kulübü, Avcılar Belediye Spor, Avcılar Cihangir Spor, Avcılar Deniz Köşkler Spor, Avcılar Gümüşpala Spor, Avcılar Mustafa Kemal Paşa Spor, Avcılar Ambarlı Spor, Avcılar Yeşil Kent Spor, Avcılar Ambarlı Işık Spor, Avcılar Firuzköy Spor, Avcılar Akademi Gençlik Spor ve Avcılar Soma Aslangücü Spor başkanları, Avcılar Gümüşpala Spor tesislerinde bir araya geldi.
Avcılar Amatör Sporlar Birliği Başkanı Yunus Yıldırım, Avcılar’da futbol son 10 yılda yöneticilerin ve ilgili birimlerin duyarsızlığı nedeni ile geriye gittiğini ve yeni bir oluşum içinde olduklarını bu nedenle Avcılar Amatör Sporlar Birliğini kurduklarını belirtti.Yunus Yıldırım şöyle konuştu: “Aslında bölgede sorunlar tepeden başlıyor. Bundan önce yetkililerin belli bir spor anlayışı ve politikası benimsemeyişinden dolayı sorunlarımız bir yumak haline gelmiş durumdaydı. Kendimize muhatap bulamamız, sporla ilgili bir çalışmaların olmayışı, beraberinde başarısızlığı getiriyordu. Avcılar 450 Bin nüfusu ve en genç nüfus olan bir ilçe. İlçemiz bu genç yapısı ile bir çok sporcu çıkarma ve yetiştirme potansiyeline sahip. Bizim bölgemizde en önemli sorunlardan bir tanesi tesis eksikliği. Avcılar’da takımların antrenman yapabileceği bir stat var. Turgut Özal Stadyumu. O da yıkım aşamasında. Çocuklarımızı çalıştıracak antrenman yaptırabilecek sağlıklı spor tesislerimiz ve spor komplekslerimiz yok. Öncelikle en büyük hedefimiz spor kompleksi ve antrenman sahalarına sahip olmak. Bunun için gerekli çalışmalar yapmakta ve yer tespiti içerisindeyiz. Kulüplerimizin en çok istediği ancak başaramadığı durum sponsor bulamamak. Amatör kulüpler başkan ve yöneticilerin omuzları altında yaşamlarını sürdürüyor. Onların çabası mahalle takımlarını ayakta tutuyor. Sponsorluk için çalınan kapılar yüzlerimize kapatılıyor. Sponsor yasasında firmaların sponsor kulüplere yaptığı ödemelerinin tamamının vergiden düşülmesi bilinmesine rağmen amatör kulüplere bu destek verilmiyor. Bu büyük sorun teşkil ediyor. Bunun için kulüplerimizin birlikte çalışıp, bir ekip kurup, Avcılar bölgesinde bulunan firmalarla görüşmeler yapmamız gerekir. Biz sadece bizlere destek verilmesini bekliyoruz. Belediyelerin amatör spor için yeterince destek vermesini istiyoruz. Malzeme konusunda çekilen sıkıntılar, belediyemizin amatör sporlara ayırmış olduğu bütçe bu sene artırıldı. Ancak bu yeterli gelmiyor. Belediyelerin amatör sporu desteklemek adına daha fazla spor imkanı sunması gerektiği düşünüyoruz. Tesis sayısı ve futbol sahaları artırılabilir”.
Yunus Yıldırım, kurumsallaşmak gerektiğini belirterek, “11 kulübün birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Sorunlarımızı ayrı ayrı kulüpler olarak değil, hep birlikte çözmeliyiz. Güçlerimizi birleştirmeliyiz” dedi.