Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde hayata geçirilen Baba Üniversitesi projesi kapsamında birinci dönem dersleri başladı.
Çocuk Üniversitesi, Anne Üniversitesi ve Esnaf Üniversitesi’nin ardından Esenler Belediyesi, Türkiye’de bir ilke daha imza atarak "Baba Üniversitesi" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Esenlerli babalar, çocuklarıyla birlikte Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi’nde ders başı yaptı.
Baba ve çocuk arasında doğru iletişim kurulmasını sağlamak ve babaların sosyal hayatta daha fazla yer almalarını desteklemek amacıyla hayata geçirilen projenin ilk dersinde babalar, Sağlık Bilgisi gördü.
EĞLENCE VE EĞİTİM BİR ARADA
İki hafta boyunca alanında uzman eğitmenler tarafından 9 farklı konuda eğitim alacak babalar, ilk gün sağlık bilgisi çevre bilinci gibi dersler görürken, çocuklar ise laboratuarda deneyler yaparak hem eğlendiler hem öğrendiler. Daha sonra babalar, çocuklarıyla birlikte yaptığı uçurtmaları uçurarak keyifli anlar yaşadılar.
KALİTELİ VAKİT GEÇİRDİM
Projeye katıldığı için duyduğu memnuniyeti dile getiren Rafet Kartal, "Baba Üniversitesi’ni ilk duyduğum zaman biraz ilginç gelmişti. Merak edip geldim ve ne kadar gerekli olduğunu anladım. İlk defa çocuğumla bu kadar kaliteli vakit geçirdim. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.