Temsili olarak askerlik yapacak Bağcılarlı 18 engelli asker adayının “Askere Gidiş Kına Gecesi”, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda düzenlendi. Program sırasında ellerine kına yakılan engelliler, “Askerin Kralı Bağcılar’dan Çıkar” diye slogan atarken, yakınları da onlara alkış tuttu.
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören ve temsili olarak askerlik yapacak olan 18 kursiyerin Askere Gidiş Kına Gecesi Programı renkli görüntülere sahne oldu. Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar ailesi olarak hep birlikte mutluluğu ve hüznü paylaştıklarını ifade etti. İlçede dualı insanlarla bir arada bulunmanın huzurunu yaşadıklarını vurgulayan Çağırıcı, “Engelli kardeşlerim askerliklerini de en iyi şekilde değerlendireceklerdir. Onlar, kendilerine fırsat verildiğinde kabiliyetlerini en iyi şekilde ortaya koymaktadırlar. Engelliler Sarayımızda değişik branşlarda kurs gören engelli kardeşlerimiz ortaya çok güzel eserler koyuyorlar. Kurslarımızda meslek öğrenen engellilerimizi iş sahibi yapıyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç da yaptığı konuşmada engelli asker adaylarına hitap ederek, “Sizler askere gideceksiniz bizler de güven içerisinde yaşayacağız” dedi. Bayram havasında engellileri askere uğurlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Dalkılıç, “Rabbim hepsine sağ salim gidip gelmeyi nasip etsin” dedi. Dalkılıç, Başkan Çağırıcı’yı engellilere yönelik hizmetlerinden dolayı da kutladığını sözlerine ekledi.
Bağcılar AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Yasin Zülbaharoğlu, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hamide Mercan ile engelli ve engelli yakınlarının katıldığı programın ilerleyen dakikalarında 18 asker adayının eline kına yakıldı. Bu sırada askerler, “Askerin Kralı Bağcılar’dan Çıkar” diye slogan attılar.
Programda Engelliler Müzik Korosu ile halk oyunları ekibinin gösterileri alkış topladı. Askeri birliklerinde bir günlük temsili askerlik yapacak olan gençler, ant içtikten sonra bayrak üzerine ellerini koyarak yemin edecekler.