23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Bağcılar Belediyesi, Bağcılarda 13 ülkeden halk oyunları ekiplerinin de katılımıyla 3 gün sürecek farklı etkinliklere imza atacak.
Bağcılar Belediyesi bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı dopdolu zengin içerikli programlarla kutlayacak. Üç gün boyunca sürecek olan etkinliklere Bağcılar Belediyesi Bilgi Evi öğrencileri ve 13 farklı ülkeden gelen halk oyunları ekipleri yer alacak. Bağcılar Meydanı ile değişik mahallelerde düzenlenecek etkinliklere Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Filistin, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Romanya, Suriye, Ürdün ve Yunanistan’dan gelen misafir çocuklar ülkelerine ait renkli ve göz alıcı kıyafetleriyle halk oyunlarından örnekler sergileyecek. Üç gün sürecek etkinlikler kapsamında Bağcılar Bilgi Evi öğrencileri, mehter, halk oyunları, Hint dansı, semazen, şişme maskot, kukla ve beden eğitimi gösterileri ile müzikli gösteriler sunulacak. Mahalle etkinlikleri kapsamında da Hürriyet, Demirkapı, Evren, Yüzyıl ve Yenigün Mahalleleri ile Molla Gürani Park’ında da dans, animatör, jonglör gösterileri sunulacak, şiir dinletisi düzenlenecek ve şişme maskot dans gösterisi sunulacak.
“TÜM HEMŞEHRİLERİMİ ETKİNLİKLERİMİZİ İZLEMEYE DAVET EDİYORUM”
Bağcılar’ın geçmişi geleceğe taşıma adına önemli projelere imza attığının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda hemşehrileriyle ve çocuklarla birlikte farklı etkinliklerde buluşacaklarını belirtti. Geleceğin büyükleri olan çocuklara hediyelerin en güzelini sunmaya gayret sarf ettiklerini anlatan Çağırıcı, “Hazreti Mevlana, ‘bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar’ diyor. Bizler de onların büyükleri olarak geleceğe dönük etkinlikler düzenliyoruz. Hemşehrilerimi çocuklarıyla birlikte etkinliklerimizi izlemeye davet ediyorum” dedi.