Bağcılar’da her ay 5 bin öğrenci Barbaros, Kemalpaşa, Evren, Kazım Karabekir, Demirkapı kapalı yüzme havuzlarından ücretsiz olarak yararlanıyor. 20’şerli gruplar halinde yüzme havuzuna götürülen öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde beden eğitimi derslerini havuzlarda gerçekleştiriyor.
Bağcılar’da öğrenciler beden eğitimi derslerini kapalı yüzme havuzlarında gerçekleştiriyor. Bağcılar’da her ay 5 bin öğrenci Barbaros, Kemalpaşa, Evren, Kazım Karabekir, Demirkapı kapalı yüzme havuzlarından ücretsiz olarak yararlanıyor. Önümüzdeki günlerde 100 Yıl ve Göztepe Mahallelerindeki kapalı yüzme havuzu inşaatlarının da tamamlanmasıyla birlikte Bağcılar’da toplamda yedi adet kapalı yüzme havuzu ilçe sakinlerine hizmet verecek. Şu an inşaatı tamamlanan beş yüzme havuzu hizmet veriyor.
Kapalı yüzme havuzları sabah 08.30 ile 16.30 arasında hizmet veriyor. Okullardan 20’şerli gruplar halinde gelen öğrenciler havuzlardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Her gün beş seans olarak düzenlenen yüzme programlarında öğrenciler yüzme eğitmenleri eşliğinde yüzme öğreniyor. Havuzlardan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri faydalanabiliyor. Her gün saat 17.00’den sonra Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere ilçe sakinleri de havuzlardan faydalanabiliyor.
İlçe sakinleri ayrıca Barbaros Mahallesi’nde hizmet veren Bağcılar Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu’ndan da faydalanabiliyor. Tesislerde fitnes, yüzme havuzu, Türk - Fin hamamı, sauna, jimnastik salonu, çocuk ve yetişkin havuzu bulunuyor.
“GENÇLERE VE ÖĞRENCİLERE ÖNCELİK VERİYORUZ”
Hizmetlerinde gençlere ve öğrencilere öncelik tanıdıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi: “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel eğitimine katkı sağlayacak projeleri hayata geçiriyoruz. 3, Okul dışındaki vakitlerini de en iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz. 16 adet Bilgi Evimizde 50 bine yakın çocuğumuz eğitim görüyor. Kapalı yüzme havuzlarımız bu etkinlikler de onların eğlenerek bilgi sahibi olabilmelerine de katkı sağlayacaktır.”