Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 9’uncu Yerel Tatlar Festivali’nde Bartın kültürü ve lezzetleri Beyoğlu’nda vatandaşlara tanıtıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, etkinliklerin amacının farklı yöreden insanları kaynaştırmak ve bir araya getirmek olduğunu söyledi.
Beyoğlu Belediyesi, memleket özlemi çeken Bartınlıları Beyoğlu’nda buluşturdu. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Yerel Tatlar Festivali’ne AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Berat Albayrak, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Hasköy Sütlüce Sahilinde gerçekleşen festivalde Bartınlılar hemşehrileriyle buluşma sevinci yaşarken festivalde sahne alan yerel sanatçılar da festivale renk kattı.
" BARTIN LEZZETLERİNİ, KÜLTÜRÜNÜ MERAK ETTİK"
Bartınlı olmadığını ama Bartın lezzetlerini merak edip festivale geldiğini belirten Soner Erzurumlu isimli vatandaş, "Köyümüz olmadığı için yöresel lezzetleri ilginç buluyorum. Eşimle beraber hem Bartınlıları tanımak hem yörenin kültürünü öğrenmek için geldik" şeklinde konuştu.
"FESTİVALDE OLMAKTAN DOLAYI MUTLUYUZ"
Bartın’ın yöresel tatlarını vatandaşlara tanıtmak ve hemşehrileriyle bir araya gelmek için festivalde olduklarını belirten Nuray Ulusoy isimli vatandaş ise, "Belediyemiz bize bu imkanı sundu. Bizde hazırlıklarımızı yapıp buraya geldik. Vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Getirdiklerimiz bitmek üzere. En meşhur yemeğimiz lahanadır. Burada olmaktan dolayı mutluyuz. Festivalimiz çok güzel geçiyor” dedi.
Festivale ev sahipliği yapmaktan ve Bartnlılarla buluşmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Fazla değil 10 sene evvel vatandaşlarımız buralara gelemezdi. Korkardı, aman oraya gittiğimizde bir şey mi olur diye. 20 sene evvelini düşünürsek zaten evimizde oturamazdık. Haliç kokardı. Nereden nereye gelindi. Ben bu etkinlikleri yaparken vatandaşlarımızın burada olmasından gurur duyuyorum. Mutluluk duyuyorum Her yerde bu etkinlikleri yaparken tek maksadımız tüm kültürleri bir arada tutup. İşte Bartınlıyı, Vanlıyı, Siirtliyi, birbiriyle nasıl kaynaştırırız, onların zeminini nasıl hazırlarız diye düşünüyoruz. Sabahta ziyaret ettim burayı o zamanda aynı kalabalık vardı. Çevrede oturan vatandaşlarımız Bartınlıların varlığını burada kabul ettiler" ifadelerini kullandı.
Program sonrası Başkan Ahmet Misbah Demircan’a festivale verdiği destekten dolayı yağlı boya tablo hediye edildi.