Başakşehir Belediyesi ilçede ikamet eden ve yeni çocuk sahibi olan ailelere “Hoş geldin bebek projesi” kapsamında ziyaretler başlattı. İlk ziyaretler Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay tarafından Atan ve Şedanlı çiftlerinin evine gerçekleştirildi.
Başakşehir Belediyesi "Hoş geldin bebek projesi" ile yeni doğan bebekler ve ailelerine el uzatarak, sevinçlerine ortak oluyor. Proje, Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay’ın katkıları ile hayata geçirildi. İlçede ikamet eden yeni doğan bebekler ve ailelerini kapsayan proje kapsamında ilk ziyaretler Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay tarafından yapıldı. Onurkent’te ikamet eden Atan çiftinin evini ziyaret eden Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, yeni doğum yapan Sevgi Atan’a geçmiş olsun dileklerini iletti, sağlıklı bir ömür diledi. Bebeği de kucağına alarak bir süre seven Başkan Yardımcısı Demiralay anne ve bebek sağlığı konusunda duyarlılık oluşturmak için böyle bir projeyi gerçekleştirdiklerini, Başakşehir Belediyesi olarak Elif bebek bizim evladımızdır, her zaman yanında olacağız, dedi. Başkan Yardımcısı ziyarette, Başakşehir’de doğan her bebek için Şamlar Tabiat parkında belediye olarak bir fidan dikileceği bilgisini de paylaştı.
Elif bebek ve ailesi ile hatıra fotoğrafı da çektiren Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, Belediye tarafından hazırlanan özel bebek setini de aileye hediye etti. Bebek seti, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın mektubu ile birlikte kız bebekler için kırmızı, erkek bebekler için mavi çanta içerisinde veriliyor. Çanta içerisinde bebekler için; çocuk bezi, ıslak mendil, ateş ölçer, şampuan, bebek bakım sabunu, emzik, pudra, zıbın takımı, çorap yer alırken, anneler içinse bebek albümü, loğusa şerbeti, bitki çayı, termos, Milli Eğitim bakanlığı tarafından hazırlanan ‘çocuklarda sağlık ve beslenme’ kitabı yer alıyor.
HER BEBEK İÇİN BİR AĞAÇ DİKİLİYOR
Proje Başakşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Ailelere destek olmak amacı ile başlatılan sosyal sorumluluk projesinin en önemli özelliği de ilçede her yeni doğan bebek için bir fidan dikiliyor olması. Ziyaretler sırasında ailelere verilen set içerisinde bebek adına düzenlenmiş ‘bir fidan yeşeriyor’ kartı veriliyor. Daha yeşil bir gelecek oluşturmak için gerçekleştirilen çalışmada her yeni doğan bebek için Şamlar Tabiat Parkı’na belediye tarafından bir fidan dikilecek.
0-3 aylık bebeklere yönelik yapılan çalışma tüm yıl boyunca devam edecek.