Tüm spor dallarında hizmet verecek olan Başakşehir Spor Parkı hizmete girdi. Tesisin açılışında konuşan belediye başkanı Mevlüt Uysal pazartesi günü oynanacak olan Başakşehir-Fenerbahçe maçında değinerek, “Fenerbahçe buraya çekinerek gelecektir. Her büyük takım Başakşehirspor’a puan bıraktı. Umarım Fenerbahçe de puan bırakır” dedi.
Başakşehir Belediyesi’nin her mahalleye bir spor parkı projesi kapsamında Başakşehir Spor Parkı tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Başakşehir Belediye Başkanı MEvlüt Uysal ev sahipliği yaparken, İstanbul Başakşehir Spor Kulübü Antrenörü Abdullah Avcı, bir dönem milli takımda forma giyen futbolcu Hakan Ünsal ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehter takımının çaldığı marşlarla başlayan açılış töreninde çocuklar jonglörün yaptığı gösterilerle eğlendi. Açılış töreninde konuşan başkan Mevlüt Uysal Spor Parklarını ve sporu çok önemsediklerini belirterek 10 mahallede daha spor parkları açacakları müjdesini verdi.
Başkan Uysal, “Burada spor yapamayanlar için yürüyüş yollarımız, çocuklarımız için etkinlik alanlarımız yer alıyor. Spor parklarımızı sadece çocuklarımızın değil, aile boyu spor yapılabilecek yerler olarak tasarladık. Başakşehir İstanbul’a örnek bir ilçe ise her alanda her yerde örnek olmalı” dedi.
Bir dönem Galatasaray Spor Kulübü’nde oynadıktan sonra milli takımda da forma giyen futbol yorumcusu Hakan Ünsal, Başakşehir’ in gelişiminin hayranlık uyandırıcı olduğunu söyledi. Ünsal Pazartesi günü oynanacak olan Başakşehirspor- Fenerbahçe maçıyla ilgili ise, “Elbetteki Galatasaray Beşiktaş maçının sonucu o maçı etkileyecektir. Ama her halükarda pazartesi günkü maçın Başakşehirspor açısından baktığımızda hem kendi 4’üncülüğünü garantileme açısından hem de belki şampiyonu belirleyecek çok önemli bir maç olduğunu düşünüyorum. Başakşehirspor’un dördüncü sırada olması tesadüf değil. Kolay maç olamayacak. Derbi maçı Galatasary için avantajlı görünse de bir sonraki maç belki de şampiyonun o gün belli olacağı bir maç olacak” diye konuştu.
Başkan Uysal ise Başakşehirspor- Fenerbahçe maçı için, “Fenerbahçe buraya çekinerek gelecektir. Her büyük takım Başakşehirspor’a puan bıraktı. Umarım Fenerbahçe de puan bırakır” dedi.
Konuşmaların ardından Başakşehir Spor Parkı’nın açılış kurdelesi Belediye Başkanı Uysal ve beraberindeki heyet tarafından kesildi. Heyet Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın önderliğinde tesisi gezdi.