Eyüp Belediyesi Başkanı Remzi Aydın, belediye kursiyerlerinin bir yıllık çalışmalarıyla hazırlanan sanat eserleri sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Eyüp Belediye’sinin farklı branşlarda desteklediği belediye kursiyerlerinin bir yıllık çalışmalarının tamamlandı. Bir yıllık çalışma ile ortaya çıkan sanat eserleri Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören serginin açılışını Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, kurdele keserek gerçekleştirdi.
Açılışın ardından Başkan Aydın, farklı branşlarda çalışma yürüten kursiyerler tarafından ortaya konulan bir birinden ilginç sanat eserlerinin sergilendiği alanı gezdi.
Sanat eserlerini tek tek gezerek bilgi alan ve eserlere büyük ilgi gösteren Başkan Aydın, Eyüp ilçesinin kültür ve sanatın başkenti olacağını söyledi. Aydın, “Çünkü Eyüp kadim medeniyetimizin bu anlamda en önemli yerlerinden bir tanesi. Potansiyelini açığa çıkarmak ve hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Her şeyde huzurun başkentidir bizim. Bunun içinde kültür sanat da vardır. Bun anlamda çalışmamıza başladık. Bugün burada son bir yılda kültür ve sanat alanında özellikle yapılan çalışmaların bir sergisi, yıl sonu hasılası. Hocamız da burada. Değişik branşlarda kursiyerlerimizin yaptığı bir yıl boyunca yaptığı eserleri sergiliyoruz. Gerçekten çok hoş nitelikli, kaliteli erler var. Bu çalışmalarımız devam edecek etmeli. Gençlerimize, insanlarımıza kültürün sanatın hazzını yaşatmamız, medeniyetimiz ile buluşturmamız gerekiyor. Bu çalışma onlardan önemli bir adım diye düşünüyoruz. Ve devam edecek bu çalışmalarımız’’ dedi.
Açılışın ardından Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, davetlilerle birlikte sergi alanını gezdi.