Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen 6’ncı Kültürlerarası Sanat Diyalogları Festivali, dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öcal’ın muhteşem performansı ile başladı. Şahkulu Bostan Sokak’ta gerçekleşen konserde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu sanatın, kültürün ürediği bir yerdir” dedi.
Beyoğlu Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği ve her yıl farklı ülkelerden, kültürlerden sanat temsilcilerini Beyoğlu’nda bir araya getiren Kültürlerarası Sanat Diyalogları Festivali’nin altıncısı, Burhan Öcal konseri ile başladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde Öcal, hayranlarına unutulmaz dakikalar yaşattı. Konser öncesi 9 ülke 11 şehirden festivale katılan sanatçılara Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından sertifika takdim edildi.
İstiklal Caddesi’nin her kültürden insanın rahatlıkla gezip eğlenebileceği bir yer olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu tarz etkinlikleri Beyoğlu’nda sürekli yapıyoruz. Sürekli kapalı mekanlar içerisinde yapıyoruz. Kapalı mekan içerisinde yapılan etkinliklerin etkisi zayıf olur. Kamusal alanlarda ve vatandaşların rahatlıkla gelip gidilecekleri alanlarda etkinlik yapmanın tesiri çok daha fazla oluyor” diye konuştu.
“Beyoğlu kültürün ve sanatın ürediği bir yerdir” diyen Başkan Demircan, “Bu etkinlikleri yaparken yabancılarında bizden talepleri oluyor. Kendilerini ifade etmek isteyen genç sanatçılar oluyor. Beyoğlu Belediyesi’nin 20 den fazla ülkede kardeş şehirleri var. Onları Beyoğlu’na çağırmak bize heyecan veriyor. Bir tarafta konsolosluk bir tarafta kültür merkezi var etkinliğin yapıldığı yer nostaljisiyle çok güzel bir yer” şeklinde konuştu.