‘Beyoğlu Çocuk Şenliği’nde öğrencilerle bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nun geleceği için çocukların eğitimine özel önem verdiklerini belirterek, “11 yıl boyunca on binlerce çocuğumuza Kefken Kampı’nda tatil, ilçede kültür turları yaptırıyoruz ve yüzme ve buz pateni eğitimi veriyoruz” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından, Cihangir Semt Konağı önünde ‘Çocuk Şenliği’ düzenlendi. Şenlikte ilçedeki dört ilkokulu ve üç semt konağı öğrencileri rengarenk kıyafetleriyle bale, Rock’n Roll gösterileri ve şarkılar seslendirdiler. Çocukların bu güzel gösterisini Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve veliler de izledi.
"GELECEĞİMİZ İÇİN ÇOCUKLARIMIZA KÜÇÜK YAŞTAN EĞİLMEK GEREKİR"
Beyoğlu’nda her zaman çocukların öncelikli olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu Belediyesi olarak 12 tane semt konağımız var. 600 tane anaokulu öğrencimiz var. 2 tane kütüphanemiz, 2 tane gençlik merkezimiz var, bir de Kefken Kampımız var. Kefken Kampında 11 yıl içerisinde 55 bin çocuğumuza bir hafta tatil yaptırmışız. Her yıl 10 bin çocuğumuza kültür turu yaptırıyoruz. 5 bin çocuğumuza her yıl Şişhane’deki havuzda 6 seans yüzme öğretmeye çalışıyoruz. Her yıl 20 bin çocuğumuzu buz patenine götürüyoruz. Nedeni anneler babalar olarak biz geleceğimizi yavrularımızda görüyoruz. Onların iyi eğitimli olmasını, kabiliyetli olmasını istiyoruz. Biz nasıl bakıyorsak devlette aynı bakıyor, belediye de aynı bakıyor. Eğer Beyoğlu’nun geleceğini inşa etmekten söz edeceksek elbette çocuklarımıza küçük yaştan eğilmek gerekiyor” dedi.
Demircan, bu tür sosyal aktivitelerle çocukların kendilerini keşfedebileceği ve ifade edebileceği ortamlar oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hakkında bilgiler veren Başkan Ahmet Misbah Demircan, 23 Nisan 1920 yılında Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarih olduğunu hatırlatarak; Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1924’te ’23 Nisan’ gününün çocuklara armağan ettiğini, Beyoğlu Belediyesi olarak ta bu bayramı Çocuk Şenliği etkinlikleri ile kutladıklarını söyledi.