Beyoğlu Belediyesi, ilçede öncelikle altyapı sistemleri olmak üzere prestij cadde ve sokaklarda üst yapı ve tretuvar çalışmalarına devam ediyor. Son olarak Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Meşelik Sokak’ta baskı beton üzerine yapılan değişik desenler ile yenilenen sokaklar esnaf ve vatandaşlardan tam puan aldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan: “Daha güzel Beyoğlu için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tüm ilçe genelinde başlatılan kaldırım çalışmaları ile ara sokaklar elden geçirilerek yenileniyor. Fen İşleri Müdürlüğünün büyük bir titizlik içerisinde sürdürdüğü çalışmalar neticesinde, Beyoğlu Belediyesi tarafından üretilen ve Türkiye’de ilk kez uygulanan Arnavut taşı desenli baskı beton teknolojisiyle cadde, sokak ve meydanlar yenilenerek, Beyoğlu’nun geçmişine ve günümüz yaşam standartlarına uygun ve modern görünüm kazandırılıyor.
MEŞELİK SOKAK YOL VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Evliya Çelebi Mahallesi Kuytu Sokakta yapılan yenileme çalışmalarından sonra, Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Meşelik Sokak’ta da alt ve üst yapı hatları yenilenerek çalışmalar tamamlandı. Halen yenileme çalışmalarına devam edilmekte olan Şehit Muhtar Mahallesi Bekar Sokak ve Şahkulu Mahallesi İlk Belediye Caddelerinde de yenileme çalışmaları aralıksız devam ediyor.
“DAHA GÜZEL BEYOĞLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu’nun geçmişine ve günümüz yaşam standartlarına uygun prestijli cadde, sokak ve meydanlarda yapmak istediklerini söyleyerek, “Daha güzel Beyoğlu için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.
İSKİ, BEDAŞ, TELEKOM ve İGDAŞ gibi alt yapı kurumlarıyla da görüşülüp yapılan ortak çalışmalarla öncelikle mevcut alt yapı olumsuzluklarını ortadan kaldırdıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Demircan, “Bu tarihi ilçeye daha modern, daha temiz ve daha estetik bir görünüm kazandırabilmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz. Yapılan çalışmaların sadece sıradan bir yenileme değil aynı zamanda bir değişime ve dönüşüme de zemin oluşturuyor. Caddelerin ve sokakların yenilenmesi ile birlikte bölgede kayda değer bir değer bir katma değer oluşturuyor. Amacımız Beyoğlu’nun her cadde ve sokağında bu değişim ve dönüşüm rüzgarını oluşturmaktır" diye konuştu.