Dolapdere bölgesini gezen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,“10 yıl içinde muhasebemi yaptığımda Dolapdere’den gurur duyuyorum. Dolapdere’mizin geleceği çok iyi esnafımız da bunu farkında” dedi.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yatırımcıların yeni gözdesi olan Dolapdere’de incelemelerde bulunarak bölge esnafını ziyaret etti. Vatandaşlar ile samimi sohbetler gerçekleştiren Başkan Demircan, “Beyoğlu’nun her yeri parlıyor ama Dolapdere hızlı parlayan, trendi çok hızlı yükselen bir bölge haline geldi” dedi.
Son birkaç yıl içerisinde ciddi yatırımlar alarak bir anda emlak piyasasının gözdesi olan Dolapdere’de incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bölge esnafıyla ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
"DOLAPDERE’DE ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR VAR"
Başkan Demircan’a bölgenin özellikle bir kaç yıl içerisinde çok değiştiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi; “Dolapdere’de iki tane iş merkezi var. Şuanda da iki tane otel inşaatının devam ediyor. Ayrıca iki otel inşaatı daha var. En önemlisi de burada büyük bir kentsel dönüşüm var. Değerler yükseliyor. Bölgeye iş geliyor, aş geliyor ve ekmek geliyor. bölgede çok ciddi yatırımlar var, bunu hissedebiliyoruz” dedi.
“KARDEŞLERİMİZ MÜCADELESİNİ KAZANMIŞ DURUMDA”
Beyoğlu’nun en kozmopolit mahallelerinden birinin Dolapdere olduğunu söyleyen Başkan Demircan, “Burada Roman, Mardin, Batman’dan kardeşlerimiz var. Onlar da burada bir düzen tutturma ve hayata sarılma mücadelesi veriyorlar. Ve o mücadeleyi burada kazanmış görüyorlar” dedi.
“DOLAPDERE’MİZİN GELECEĞİ ÇOK İYİ”
Dönüşümden vatandaşların mutlu olduğunu vurgulayan Başkan Demircan, 10 sene önceki Dolapdere’deki insanların, geleceğe umutla bakmadığını, şimdi ise umutla baktıklarını söyledi. Başkan Demircan, “10 yıl içerisinde muhasebemi yaptığımda Dolapdere’den gurur duyuyorum. Dolapdere’mizin geleceği çok iyi. Esnafımız da bunu farkında,” olduğunu ifade etti. 6 dönemdir Bostan Mahalle’sinde muhtar olan Emin Ceylan, bölgenin konumu itibariyle giderek geliştiğini, bu gelişmeden de hem halkın hem esnafın mutlu olduğunu dile getirdi.
DOLAPDERE ESNAFI BÖLGENİN GELİŞMESİNDEN MEMNUN
Dolapdere’de yapılan yatırımlar hem bölge halkının hem de esnafın yüzünü güldürüyor. 1968 yılından itibaren Dolapdere’de esnaf olan Zafer Şenyüz, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın bölgeye yatırım yapmasıyla geliştiğini, esnaf olarak ta işlerinin daha fazla arttığını bu durumdan da memnun olduklarını dile getirdi.
Öte yandan, 43 yıldır Dolapdere’de esnaf olan İbrahim Bozkurt, Dolapdere’nin daha önceden içler acısı olduğunu büyük firmaların bu bölgeye yatırım yapmasıyla Dolapdere’nin büyük değer kazandığını belirterek, “Hizmetlerin devam etmesini arzu ediyoruz” dedi.