Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Modern’de Aslı Jackson tarafından hazırlanan “Nasrettin Hoca Kıyafetleri” temalı tasarım defilesini ziyaret etti.
Aslı Jackson ‘Nasrettin Hoca Kıyafetleri’ adını verdiği defile 2015-2016 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’nu Mercedes Benz Fashion Week İstanbul kapsamında gerçekleştirdi. İstanbul Modern’de düzenlenen defileyi Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da izledi. Defile öncesi Başkan Demircan, kulise giderek Ünlü Tasarımcı Aslı Jackson’dan çeşitli bilgiler aldı.
Çalışma hakkında görüşlerini dile getiren Başkan Misbah Demircan, “Çok çağdaş, modern ve başarılı modacılarımız var. Aslı Hanım, kendi moda çalışmalarına tarihimizi yansıtarak, geleneksel figürlerimizi kullanmış. Çok ta güzel olmuş. Modern bir tasarım ile karşımıza çıkmaları beni çok mutlu etti” dedi.
Demircan bu defileyi özellikle görmek istediğini belirterek, “Biz tasarımcılarımızın geleneksel değerlerimizi ve figürlerimizi daha fazla kullanarak dünyanın ilgi odağı olmalarını istiyoruz” dedi. Ahmet Misbah Demircan, bu koleksiyonun diğer tasarımcılarımıza da örnek olmasını dileyerek, Aslı Jackson ve ekibini kutladı.
NASRETTİN HOCA’NIN ENERJİSİ KIYAFETLERE YANSIDI
Tasarım çalışması için uzun bir süreçten geçildiğini ve Nasrettin Hoca ile ilgili şimdiye kadar pek fazla bir çalışma yapılmamasının onu heveslendirdiğini belirten Aslı Jackson, “Nasrettin Hoca’nın mizahını, fıkralarını, nüktedanlığını, sivri zekasını, aklını ve halkla olan o muhteşem ilişkisini, pozitif enerjisini koleksiyonuma aktarmaya çalıştım” diye konuştu.