Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Pilav Günleri çerçevesinde Yenişehir Semt Konağında vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Semt konaklarımız kadınların kahvesi oldu” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan Semt Konakları Pilav Günleri yoğun ilgi görüyor. Semt konaklarında eğitim gören çocukların hazırladıkları gitar, folklor, müzikli tiyatro, halk oyunları gibi gösteriler başta Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan olmak üzere izleyenlere keyifli anlar yaşatıyor. Yenişehir semt konağında düzenlenen etkinlikte, birbirinden başarılı performans sergileyen minik çocuklar profesyonelleri aratmayan performanslarıyla beğenildi.
KADINLAR KAHVESİ SEMT KONAKLARI OLDU
“Semt konakları ilçemizde iyi ki var” diyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Yenişehir semt konağının 2009 yılında açıldığını, zamanla bir okul gibi kitlesinin oluştuğunu dile getirerek, “Erkekler kahveye, camiye gidiyor ama kadınlar kahvesi yok. İşte kadınlar kahvesi de burası. Ama bu kahvenin kadınlara çok katkısı var” diye konuştu.
Eğitimin öneminden söz eden Başkan Demircan, “Eğer bir anne okumadıysa, böyle bir yere gelip de kendisini geliştirmediyse, çocuğuna doğru vizyonu veremiyorsa o da okulu asıyor, liseyi zor bitiriyor. İşte bunların olmaması için hem çocuklarımıza hem de annelerimize semt konaklarında eğitim veriyoruz” dedi.
“BİRÇOK YERDE PARA İLE VERİLEN EĞİTİMİ BİZ BEDAVA VERİYORUZ”
Beyoğlu’nda özellikle Talimhane ve Dolapdere’de çok sayıda otel açıldığını ve buralarda iş imkanının artacağını söyleyen Başkan Ahmet Misbah Demircan, otellerde 4 -5 bin istihdam oluşacağını, bunun da ilçe halkı için aş, iş, ekmek imkanı olduğunu vurguladı.
İş arayanların Beyoğlu İstihdam Merkezi’ne de iş başvurusu yapabileceklerini hatırlatan Demircan, “Bu eğitimleri semt konaklarında vermeye çalışıyoruz. Semt konaklarında verdiğimiz bedava dersler, Kadıköy’de, Beşiktaş’ta zenginlerin para vererek aldığı dersler” şeklinde konuştu.
Başkan Demircan konuşmasının sonunda Kefken Yaz Kampına gitmeyen kadınlara Kefken sözü verdi.