Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Pilav Günleri çerçevesinde Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilçedeki semt konaklarında 11-12 bin civarında kişiye eğitim verildiğini belirterek, “Semt Konaklarımız vatandaşların hayat kalitesini yükseltiyor, gelişimlerine katkıda bulunuyor” dedi.
Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak her yıl yapılan Semt Konakları Pilav Günleri, Kasımpaşa Semt Konağı’nda başladı. Kızılay Meydanı’nda kurulan platformda Semt Konağı’nda eğitim alan çocuklar gitar, folklor, müzikli tiyatro, halk oyunları gibi gösterileriyle başlayan etkinliklerin ilkinde her yıl olduğu gibi vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çocukların gösterilerini büyük bir keyifle izleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Semt Konakları’nda toplam 11-12 bin kişinin çeşitli alanlarda eğitim aldığını belirterek, “Buralarda 600 anaokulu çocuğu eğitim alıyor, 6 bin 700 çocuk destek kursu görüyor ve 5 bin yetişkin de kurs alıyor. Neredeyse 11-12 bin kişi buralardan yararlanıyor. İlçede Milli Eğitim Müdürlüğü’ne kayıtlı eğitim alan kişi sayısı 40 bin. Tek başına milli eğitimin dörtte birinden fazla kişiye hizmet üretiliyor” diye konuştu.
"HAYATIN HER ANINDA BU MEKANLARDA YENİ BİR ŞEY ÖĞRENİLİR"
Belediye başkanı olarak yollarla, parklarla çevreyi güzelleştirmeye çalıştıklarını ifade eden Demircan, “Beyoğlu her geçen gün iyiye gidiyor. Çocuklar örgün eğitim görüyor ama hayatın her anı eğitim öğretim. Hayatın her alanında yeni bir şey öğrenmek bu tür mekanlarla olur. Semt konakları sizlere bir şeyler kazandırıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Hayata bağlıyor. Bize yaşam enerjisi veriyor” dedi.
Belediyelerin asıl hedefinin insanların çevre şartlarını iyileştirmek ve bir o kadar da refahını yükseltmek olduğunun altını çizen Başka Demircan, “Vatandaşlarımıza hayattan keyif almalarını sağlamaya çalışıyoruz. Semt konakları bunu yapıyor. Öğretmenler ve yöneticilerimizle belirli bir noktaya geldik. Burası bir aidiyet de oluşturuyor. İnsanlar mahallelerini, çevrelerini seviyor, birbirleriyle ilişkilerini geliştiriyorlar. Kendilerini evinin balkonunda arka bahçesinde gibi hissediyorlar. Sizin hayat kalitesine kattığımız her şey bizi mutlu eder, gururlandırır” dedi.
Bu hizmetleri yapmayı aralıksız sürdüreceklerini ifade eden Demircan, “Bütün derdimiz hayatı daha yaşanabilir hale getirmek. Buralarda annelerin üzerinden çocukların vizyonu da gelişiyor. Anneler geleceği daha iyi seziyor. Burada yaşadığı atmosferi eve taşıyınca hedefi ıskalamıyor” diye konuştu.
KURSİYERLER ESERLERİNİ SERGİLEDİ
Kızılay Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle çocuklar keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı. Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşa Semt Konağı’nda kursiyerlerin el emeğiyle yaptıkları ürünlerden oluşan serginin açılışını yaptı. Açılışın ardından vatandaşlara ve kursiyerlere etli pilav ikram edildi.