Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bugün ayaklar altına alınan insanlık onurunu kurtarmak bizlere düşen en büyük görevdir" dedi.
Esenler Belediyesi ve İKRA Derneği’nin Kutlu doğum Haftası münasebetiyle birlikte düzenlediği program Hakkı Başar Spor Kompleksi’nde yapıldı. Programa Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İKRA Derneği Genel Başkanı Mehmet Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan gecede ilk konuşmayı İlim, Kültür ve Rahmet Derneği (İKRA) Genel Başkanı Mehmet Çelik yaptı. Kur’an-ı Kerim’in medeniyetimizin temeli ve vazgeçilmez hayat kaynağı olduğunu ifade eden Çelik, dernek olarak medeniyet mimarımız olan Hz. Muhammed’i anlamak ve anlatmak için çalıştıklarını söyledi.
"İNSANLIK ONURUNU KURTARMAK GÖREVİMİZ"
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, hiçbir programın, kendisini Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen programlar kadar mutlu etmediğini belirtti. "Gecelerin en güzeli Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettiği gecedir" diyen Başkan Göksu, sözlerine şöyle devam etti:
"İnsan olmanın en güzel erdemi O’nun ümmeti olmaktır. Mazlumun yanında olmak, zalimin karşısında dimdik durmak, nerede bir acı görürsek yüreğimizde hissetmektir O’nun ümmeti olmak. Her zaman ve her yerde dosdoğru olmaktır O’nun ümmeti olmak. İnsanlık, O’nun teşrifiyle karanlıktan aydınlığa ulaştıysa, insanlık onuru zirveye taşındıysa, bugün ayaklar altına alınan insanlık onurunu kurtarmak O’nun ümmeti olarak bizlere düşen en büyük görevdir".
"TARİH BOYUNCA İNSANLIĞIN VİCDANI OLDUK"
İnsanlığın içinde bulunduğu sıkıntılara da değinen Başkan Göksu, "Yeryüzünde yaşanan acıları yüreğimizde hissetmek, akan kanı durdurabilmek için dimdik ayakta durmalıyız. Bu bizlerin tarihi sorumluluğudur. Özellikle bu millet insanlık tarihi boyunca insanlığın vicdanı olmuştur. Bunun içindir ki; sevgililer sevgilisi Hazreti Muhammed’i anarken, anlarken Rabbimizden şu niyazı ediyoruz; O’nun doğduğu gün gibi insanlığı yeniden aydınlat, yeryüzünde akan kan ve gözyaşını silmek için bize kuvvet ver, güç ver, irade ver" şeklinde konuştu.
"İNSANLIĞI AYDINLIKLA BULUŞTURACAĞIZ"
Başkan Göksu, dünyada şu an bir tiyatro oynandığına dikkat çekerek, "Oynadıkları tiyatro ile bizi bu oyuna inandırmaya çalışıyorlar. Papa çıkıp 1915’te şu oldu diyor, sonra Avrupa Parlamentosu Papa’nın sözlerine onay veriyor. Aynı Avrupa Parlamentosu Suriye’de bugüne kadar katledilen binlerce insan için tek bir kelime etmedi. Edemezler çünkü Suriye’deki insanlar O’nun ümmeti. Peki o bir kelimeyi kim edecek. Esenler’deki Ahmet, Ayşe söyleyecek. Ümmet-i Muhammed olarak biz söyleyeceğiz. Gece gündüz demeden, dur durak bilmeden çalışıp insanlığı aydınlıkla buluşturacağız" dedi.
Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, yaptığı konuşmada, bugün insanlığın büyük bir kısmının cahiliye dönemindeki gibi yaşadığını belirterek, "Hak ile batıl kıyamete kadar olacaktır. Önemli olan siz ne taraftasınız. Bizler ümmet olarak taşıdığımız bayrağı gençlere aktarmalıyız, bizlere düşen en büyük görev budur" ifadelerini kullandı.
İlahiyatçı-Yazar Ramazan Kayan’ın Hz. Muhammed’i anlattığı konuşması ile devam program, Özcan Güneşdoğdu’nun konseri ile son buldu.