Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Koç Grubu’nun beyaz eşya sektöründeki önemli markası BEKO’nun 1974 yılında Beylikdüzü’nde kurulan fabrikasının temel atma töreninden çekilmiş karelerin yer aldığı bir tabloyu Mustafa Koç’a hediye etti.
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Koç Grubu’nun Nakkaştepe’deki merkezinde kabul etti. Belediye Başkanı İmamoğlu, ziyarette Mustafa Koç’a bir de sürpriz yaptı. İmamoğlu, Koç Grubu’nun beyaz eşya sektöründeki önemli markası BEKO’nun 1974 yılında Beylikdüzü’nde kurulan fabrikasının temel atma töreninden çekilmiş karelerin yer aldığı bir tabloyu Mustafa Koç’a hediye etti.
41 yıl önceki karelerde, temel atma töreni sırasında Koç Holding kurucusu merhum Vehbi Koç, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ve dönemin yöneticileri dua ederken görülüyor. Yıllar önceki fotoğrafları inceleyen Mustafa Koç, en büyük hobisi olan maket uçak sevdasından bahsetti. O yıllarda henüz bölgede yerleşim yokken fabrika sahasından denize doğru maket uçak uçurduklarını anlatan Koç, belediye başkanına ilk fırsatta Beylikdüzü’nü ziyaret edeceğini de söyledi.
1974 yılından beri Beylikdüzü’nde faaliyetini sürdüren Koç Grubu’nun, ayrıca yıllar önce çalışanlarının çocuklarının gitmesi için kurduğu Koç İlköğretim Okulu da hala eğitime devam ediyor.