Bayrampaşa Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelli kursiyerlerini sertifika töreninde bir araya getirdi.
Bayrampaşa Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında belediye bünyesinde 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin engelli kursiyerlerini sertifika töreninde bir araya getirdi. Yıl içerisinde tedavi eğitimlerinin yanı sıra çeşitli elişi kurslarına da katılan engelliler, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Birbirinden güzel eserleri ortaya çıkaran kursiyerler, Bayrampaşa Kaymakamlığı konferans salonundaki etkinlik öncesinde el emeği göz nuru ürünlerini de görücüye çıkardı. Kurs süresince çeşitli eserler ortaya koyan kursiyerler eserlerini katılımcıların beğenisine sundu.
ENGELLİLERDEN OLUŞAN KORO İZLEYİCİDEN TAM NOT ALDI
Sertifika töreni ise birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte sahne alan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesindeki kursiyerlerden oluşan koro, seslendirdikleri eserlerle izleyenlerden büyük beğeni topladı.
“DOĞRU SEÇİLMİŞ OLAN BİR PROJE”
Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 10 yıldan bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “10 yıl az bir süre değil. Bir projeyi başladığınızdan bu güne kadar on yıl devam ettiremezsiniz. Demek ki bu proje bereketli bir proje, bu proje hayırlı bir proje ve doğru seçilmiş olan bir proje. O nedenle 10’uncu yılın başlangıcından bu güne kadar bu projeye emek vermiş bütün ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“BÖYLE BİR GÜZELLİĞİ YAŞAMAMIZ BİZİM İÇİN MUTLULUK KAYNAĞI”
Belediye bünyesindeki kursların engellilerin topluma kazandırılarak sosyalleştirilmesinde önemli rol aldığının altını çizen Atila Aydıner, “Bugün burada engelli diye tabir ettiğimiz ama bizlerin de birer parçası olan sevgili yavrularımızın ürettikleri güzel eserleri de yine fizik tedavi rehabilitasyon merkezinde yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki İSMEK aynı şeyi yapıyor, halk eğitim merkezimiz aynı şeyi yapıyor. Ama Bayrampaşa Belediyesi olarak da böyle bir güzelliği yaşamamız bizim için mutluluk kaynağı oluyor” dedi.