Beşiktaş Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında ilçede engellilerin de rahatlıkla kullanabileceği sokaklardan ilkini hizmete açtı.
Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında bir dizi projeye imza atan Beşiktaş Belediyesi, son olarak engellilerinde kamuya açık alanlar da zorlanmadan hareket edebilmeleri için engelsiz sokaklardan ilkini, Türkali Mahallesi Yeniyol Sokağı hizmete açtı. Proje kapsamında yol ve kaldırımların yükseklik mesafeleri aynı seviyede tutuldu. Bu sayede görme ve diğer bedensel engelli vatandaşlar yoldan geçerken zorluk yaşamayacaklar.
İLK KAZMA VURULDU
Engelsiz sokağın açılışına Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rifat Örnek, Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok ile çok sayıda engelli ve yakınları katıldı. Engelsiz sokakların oluşturulmasına ilişkin başlatılan çalışmaları temsil eden ilk kazmayı ise Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok vurdu.
19 SOKAKTA DAHA BENZER ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Engelsiz sokaklara ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Rifat Örnek, “Bugün burada toplanmamızın amacı belediye olarak ilk göreve geldiğimiz günden itibaren engelli kardeşlerimizle ilgili bütün organizasyonlara katılmış olmak, onlara yönelik her hizmette imzamızın olması için etkin görev üstlenmiş olmak ve yaptığımız birçok çalıştaylarla engellilerimizin genelde ve Beşiktaş üzerindeki bütün sorunlarını tespit ederek plan ve program yaptık. Bu bağlamda Ihlamurdere Vadisi’nde yayalaştırma projemiz var. Bu projenin bir parçası olarak caddeye açılan 19 sokakta yayalaştırma tekniğine uygun malzemelerle yol ve kaldırım düzenlemesi yapıyoruz. Bu çalışmanın ilkini de Yeniyol Sokakta yaptık. Engelliler için hem erişilebilir engelsiz Beşiktaş projesiyle cadde ve sokaklarımızda o tekniğe uygun düzenlemeler yapıyoruz hem de binalarda bundan sonra vereceğimiz inşaat ruhsatlarında da bu durumu gözeteceğiz” ifadelerini kullandı.
“ENGELSİZ BEŞİKTAŞ İÇİN İLK ADIMA YENİYOL SOKAKTAN BAŞLADIK”
Beşiktaş Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Murat Demirok ise, “Engellilerin önündeki engellerin kalkması için sivil toplum örgütlerinin yıllardır verdiği bir mücadele var. Biz Beşiktaş Belediyesi olarak bir yıl önce göreve gelirken şu sözü verdik; engelsiz Beşiktaş’ı yaratacağız. Engelsiz Beşiktaş’ı yaratmak için ilk adıma Yeniyol Sokak’tan başladık” diye konuştu.
Daha sonra aralarında çok sayıda engelli vatandaşın da bulunduğu grup sokak boyunca yürüdü.