Beylikdüzü Basın Doğa Sitesi sakinlerinin bakımını üstlendiği Asena ismindeki bir köpeğin kimliği bilinmeyen kişiler tarafından zehirlenerek öldürülmesine tepki olarak, bölge halkının düzenlediği eyleme katılan Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri örnek bir davranış sergiledi.
Hayvan haklarına ve hayvan yaşamına saygılı Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün, bir hayvanın şiddet görmesi ve öldürülmesi olayına karşı gösterdiği sosyal duyarlılık kamuoyunda dikkat çekti. Beylikdüzü’ndeki Basın Doğan Sitesi sakinleri tarafından bakılan Asena isimli köpek, kim olduğu belirlenemeyen kişiler tarafından öldürülmüş bir şekilde bulundu. Buna tepki olarak bir eylem düzenleyen Beylikdüzülüler’in eylemine Beylikdüzü Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Büyükçekmece Sokak Hayvanları Dernek Başkanı ve dernek üyeleri, Beylikdüzü hayvan dostları gönüllüleri ve İstanbul’un çeşitli semtlerinden gelen hayvan hakkı savunucuları katıldı.
Zehirlenerek öldürülen Asena isimli köpeğin yaşadığı site etrafında toplanılan eylemde basın açıklaması ve dikkat çekici pankartlarla yürüyüş yapıldı. Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri de “Öldürmeyin” ifadeli pankartı ile eyleme destek verdi. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren yetkililer, “Kimsesiz sokak hayvanlarının aşılama kısırlaştırma, bakım ve tedavilerini yapıp, onları sokaklarımızda yaşatmaya çalışıyoruz, halkımızdan bu konuda duyarlı ve anlayışlı olmalarını bekliyoruz “ diyerek tepkilerini dile getirdi.