Beyoğlu Belediyesi ile Çin’in Sichuan eyaletine bağlı Çengdu şehri kardeş şehir ve işbirliği anlaşması imzaladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Çengdu, Çin’in parlayan şehirlerinden birisi. Beyoğlu da Türkiye ve İstanbul’un en önde gelen ilçeleri arasında yer alıyor. İmzalanan işbirliğiyle iki şehir arasında kültür, sanat, eğitim ve turizm alanında karşılıklı işbirlikleri gelişecek” dedi.
Beyoğlu Belediyesi ile Çin’in Sichuan eyaletine bağlı Çengdu şehri arasında işbirliği protokolü imzalandı. Beyoğlu Belediye Başkanlık Binası’nda gerçekleşen törende anlaşmayı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çengdu Belediye Başkan Yardımcısı Yonglin Fu imzaladı. İki belediye protokolle birbirlerinin deneyimlerinden yararlanırken, özellikle kültür, ticaret ve eğitim alanlarında işbirliği yapacaklar.
TARİHİ BİNADA İLK RESMİ İMZA
Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, törende yaptığı konuşmada, restore edilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan tarihi başkanlık binasında ilk resmi anlaşmayı imzaladıklarını ifade ederek, “Çin’i hayranlıkla izliyoruz. Dünyada ürünlerini pahalıya satan ülkeler Çin’den pek memnun değil ama Çin ucuza üreterek, refahın yoksul insanlara da yayılmasını sağlıyor” dedi.
“İŞBİRLİKLERİMİZ ARTACAK”
Demircan, iki şehir arasında imzalanan işbirliği anlaşmasıyla ilişkilerin daha da güçleneceğini belirterek, “Birbirimizin deneyimlerinden yararlanacağız. “ Çengdu, Çin’in parlayan şehirlerinden birisi. Beyoğlu da Türkiye ve İstanbul’un en önde gelen ilçelerinden birisi. İmzalanan işbirliğiyle iki şehir arasında kültür, ticari ve eğitim alanlarında işbirlikleri gelişecek” diye konuştu.
“İSTANBUL’A HAYRAN KALDIK”
Çengdu Belediye Başkan Yardımcısı Yonglin Fu, Türkiye’ye ve İstanbul’a hayran kaldıklarını belirterek, işbirliği anlaşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yonglin Fu, iki şehrin birbirinden yararlanacağı alanların mevcut olduğunu belirterek, “Bizim bölgede 113 müzemiz mevcut. Bu müzelerle ilgili deneyimlerimizi aktarabiliriz. Özellikle Türk Hava Yolları’nın şehrimize direk uçuş yapacak olması turizm alanındaki ilişkileri arttıracaktır. Üniversiteler arası işbirlikleri yapabiliriz” dedi.
Başkan Demircan, Yonglin Fu ve beraberindeki heyete Okmeydanı’nda yapılan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili tanıtım filmini izletti. Yonglin Fu, yapılan çalışmalardan etkilendiğini vurgulayarak, “Biz yapmış olduğunuz Beyoğlu’ndaki dönüşüm ile ilgili teklifinizi değerlendireceğiz ve bunu şehrimizde ilgili kurumlarla paylaşacağız” dedi.