Beyoğlu Belediyesi’nin "19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" nedeniyle Kızılay Meydan’da düzenlediği "4. Gençlik Şöleni" büyük bir coşkuya sahne oldu.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi ‘4. Gençlik Şöleni’ düzenledi. Kutlamaların ilk adresi dün Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde ve Kabataş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde; Beyoğlu Anadolu Lisesi, İstanbul Atatürk Anadolu Lisesi, Kabataş Mesleki ve Teknik Lisesi, Fındıklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlamalarının ikinci adresi ise Kasımpaşa Kızılay Meydan’da 4.Gençlik Şöleni" adı altında ’Haydi Gençler Şöleni’ oldu. Şölene Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, gençler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
GENÇLERİN PERFORMANSI AYAKTA ALKIŞLANDI
Türk bayraklarıyla donatılan Kızılay Meydanı’nda; Ayşe Eğe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kasımpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi, Beyoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Galata Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri birbirinden başarılı performanslarını sergiledi. Müzik dinletisi ile başlayan şölen; halk oyunları, tulum kemence, step gösterisi, roman oyunu, horon tepme ile devam ederken Roman oyunu coşkuyu daha da arttırdı. Gençlerin bu performansı ayakta alkışlandı.
“ÇOCUKLARINIZ İÇİN NE DÜŞÜNÜYORSANIZ DEVLETTE AYNI ŞEYİ DÜŞÜNÜYOR”
Bütün gençlerin ve daima kendilerini genç hissedenlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gösterileri büyük bir ilgiyle izlediğini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve bağımsızlık mücadelesi için Samsun’dan adım atılan bugünde gençlerimizi coşku dolu görmek beni çok mutlu etti” dedi.
3 kız evlada sahip olduğunu söyleyen Başkan Demircan, her anne baba gibi çocuklarının iyi eğitim alıp, iyi bir yuva kurmalarını, geçimlerini temin etmelerini istediğini dile getirerek, "Sizler çocuklarınız için neler düşünüyorsanız işte devlette aynı şeyleri düşünüyor” dedi.
GENÇLERE BOĞAZ TURU SÖZÜ
Başkan Demircan, zaman zaman gençleri kürsüye davet ederek onlara mikrofonu uzattı. Gençler konuşması sırasında Başkanlarından ‘Boğaz turu’ sözü aldı. "Gençlerimizin geleceği için çalışıyoruz” diyen Başkan Demircan, "Bizim ailemizin geleceği, yavrularımızın geleceğidir. Memleketimizin geleceği de onların iyi tahsil, terbiye almalarıdır. Sadece bilgi de yetmiyor. Onları sahneye çıkarak kendi kabiliyetlerinin farkına varmalarını sağlıyoruz. Bu yüzden bu sahneleri yavrularımız için kuruyoruz" diye konuştu.
18 Mayıs Pazartesi günü başlayan 4. Gençlik Şöleni, 31 Mayıs Pazar gününe kadar devam edecek.