Depreme dayanıklı yeni konutlarla birlikte sosyal ve kültürel yaşam alanlarına da kavuşan Bağcılar’a, 800 metrekarelik alana sahip Bitlis Konağı inşa ediliyor. Nostalji Bahçelerinden olan Ceviz Bahçesi’ne inşa edilecek tesis, Bitlis yöresine has özelliğiyle dikkat çekecek.
Balkanlar’dan ve ülkenin değişik şehirlerinden göç edenlerin yerleşmesiyle birçok farklı kültürü barındıran Bağcılar’a Bitlis Konağı inşa ediliyor. Demirkapı Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl hizmete sunulan Ceviz Bahçesi’ne kurulacak tesis, tamamlandığında 400 metrekarelik oturum alanına ve 800 metrekarelik de kullanım alanına sahip olacak. Bünyesinde Bitlis yöresine has özellikleri taşıyacak olan konağın zemin katı mutfak ve kafeterya olarak hizmet verecek. Birinci kat ise çok amaçlı salon olarak kullanılacak.
“HER YÖRENİN ÖZELLİĞİNİ BARINDIRAN ESERLER İNŞA EDİYORUZ”
Bağcılar’ı modern yaşam standardına kavuşturmak için çalıştıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’da Nostalji Bahçeleri adı altında her yöreye ait meyve bahçelerini hizmete sunmaya devam ettiklerini anlattı.
Çağırıcı, “Zengin bir kültüre sahip olan ülkemizin her yöresine ait zenginlikleri ilçemizde hayata geçiriyoruz. Bu anlamda inşaatı devam eden Bitlis Konağı da ayrı bir zenginlik ve anlam katacak. Ceviz Bahçesi’ni ziyaret eden hemşehrilerim ayrıca Bitlis Konağı’nda sunacağımız hizmetlerden de faydalanabilecek” diye konuştu.