Büyükçekmece Belediyesi, 1. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi’nde kurduğu stantla çocukların bedensel ve zihinsel gelişime katkılar sunan birçok projeyi ziyaretçilerine tanıttı.
Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 1. Uluslar arası Çocukların Şehri Kongresi, üye belediyelerin kurduğu stantlara ev sahipliği yaptı. Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleştirilen kongrede minik mucitlerin projelerinden el sanatlarına kadar çok sayıda etkinliğin yer aldığı stantlar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine yönelik projeler hazırlayan Büyükçekmece Belediyesi de açtığı stantta çocuklara yönelik projelerini tanıttı. Ayrıca standı ziyaret edenler el sanatlarına dair birçok deneyimi yaşama fırsatı buldu.
“DÜNYA VATANDAŞI OLABİLECEK BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Çocuğun sanatla olan iletişimi arttırmaya yönelik kolay ulaşılabilir kültürleri de bir araya getirerek dünya vatandaşı olabilecek bireyler yetiştirmeyi amaçladıklarını belirten Büyükçekmece Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Biriminde görevli Yeşim Arslan, ”Bu çalışmaya yerel yönetimlerin çocuğun gelişime etkisi temasıyla katılıyoruz. Uluslar arası düzenlediğimiz yarışmalarımız var. Yarışmalara katılan çocuklar bir çok farklı kültürle buluşma fırsatı buluyor. Aynı dili konuşmadan anlaşabilme ve paylaşabilme fırsatı yakalıyorlar. Bunun yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ve uluslar arası el sanatlarını gerçekleştirme fırsatı buluyorlar. Sahne sanatlarına yönelik çalışmalarımız da var” şeklinde konuştu.